Читај ми!

СНС о функционерима на локалу

Извршни одбор СНС-а расправљаће о раду својих функционера који учествују у раду локалних самоуправа, али неће бити речи о директорима јавних предузећа, истиче потпредседница СНС-а Зорана Михајловић. СНС још није расправљао о томе ко би могао бити на челу принудне управе у Београду, па ни о Небојши Човићу и Горану Весићу као могућим кандидатима, каже Михајловићева.

Потпредседница Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је да ће извршни одбор те странке расправљати о раду функционера те партије који учествују у функционисању локалних самоуправа, али да на њему неће бити речи о директорима републичких јавних предузећа.

"Извршни одбор ће расправљати о свом раду, дакле и о раду самог одбора, али и о томе како су радиле локалне самоуправе, у којима су наши функционери од председника општине, па до разних директора на локалу", рекла је Зорана Михајловић на конференцији за новинаре.

Она је нагласила да тај одбор данас неће расправљати о директорима републичких јавних предузећа.

"О томе ће расправљати Председништво странке", рекла је Зорана Михајловић.

Према њеним речима, СНС учествује у власти у великом броју локалних самоуправа, па је идеја да Извршни одбор "подвуче црту" и процени како је ко радио за годину дана.

На питање да ли је тачно да СНС и СПС као могуће нестраначке личности за водеће људе принудне управе Београда виде Небојшу Човића и Горана Весића, Михајловићева је рекла да СНС о томе није расправљао.

Како је истакла, важно је што главни град функционише, као и да је задатак СНС-а да Београд функционише боље, а да је то оно чему СНС као странка тежи.

Зорана Михајловић је одбацила оцену ДС-а да СНС контролише медије и упитала ко "рекетира" гласила - председник СНС-а Александар Вучић, или лидер демократа Драган Ђилас.

Према њеним речима, најбољи коментар на тврдњу функционера ДС-а Борислава Стефановића јесте извештај покојне председнице Савета за борбу против корупције Верице Бараћ о стању у медијима.

"Када се то погледа, свима ће све бити јасно. Да ли треба да се сетимо како су изгледали медији у предизборној кампањи прошле године, да ли треба да се сетимо оних спотова? Ја бих волела да се то више никада не дешава у Србији, без обзира на то ко је на власти", рекла је Зорана Михајловић.

Потпредседница СНС-а најавила је да ће та странка 20. октобра прославити пет година постојања и представила новог члана Драгослава Николића, који је био члан Председништва Демократске странке (ДС).

Државна управа мора да се реформише

Министарка Михајловић поручила је да државна управа мора да се реформише, али и да не може само министарство које она води да укине Фонд и две своје агенције, а да то не раде и остала.

"Државна управа мора да се реформише, ма колико то некима звучало страшно, нарочито онима који у њој раде. Превише је људи за послове које не морају да раде", рекла је Михајловићева.

Како је истакла, укидање агенција мора да буде ефикасније, а не да се заврши само на томе да је Министарство енергетике једино које је укинуло Фонд и две агенције - Агенцију за енергетску ефикасност и Агенцију за хемикалије.

"То мора да буде случај и са осталим министарствима", истакла је Михајловићева.

На питање да ли Министарство енергетике, развоја и животне средине има план уштеде, министарка је одговорила да су од формирања наследили седам милијарди динара обавеза.

"Нисмо имали могућност да измирујемо те обавезе зато што су сви приходи одлазили у буџет и ту смо већ имали проблем у старту", истакла је Михајловићева.

Након тога је, каже, уследио ребаланс буџета у коме је Министарство морало да смањи поједине пројекте, истичући да увек постоји граница докле се може ићи.

"Потрудићемо се колико је могуће да то не угрожава систем енергетике и животне средине, да томе изађемо у сусрет. Али то није само питање штедње већ и распоређивање новца и свих оних других мера", рекла је Михајловићева.

Коментаришући изјаву лидера УРС-а Млађана Динкића о неслагању економских програма СНС-а и СПС-а, министарка је рекла да не треба журити и унапред прогнозирати неслагање у економском програму, како је то учинио Динкић.

"Неке мере морају да се донесу и то доносимо као комплетна влада. Нико појединачно неће изаћи и говорити своје мере. Заједнички ћемо с тим изаћи пред јавност", рекла је Михајловићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи