ЛДП: Академска година почиње мимо закона

У хаосу који су на почетку јесењег заседања Скупштине направили Влада и председник парламента Небојша Стефановић, више се не зна који закони су хитни, зашто нема расправе о изменама Закона о високом образовању и зашто академска година почиње потпуно мимо закона, саопштила је ЛДП.

Либерално демократска партија критиковала је Владу Србије и председника парламента Небојшу Стефановића, тврдећи да су направили хаос на почетку јесењег заседања Скупштине, јер се како наводи ЛДП "више не зна који закони су хитни".

ЛДП негодује што нема расправе о изменама Закона о високом образовању и зашто академска година почиње потпуно мимо закона, наводећи да то изазива велику несигурност код свих актера у високом образовању.

Та странка подсећа да сутра почиње хитна седница Скупштине, али на њеном дневном реду нема измена Закона о високом образовању и пита када ће тај закон бити разматран, да ли ће текућа седница на којој се разматра и закон о легализацији, поново бити прекидана или ће студенти, факултети и универзитети морати да чекају још неколико недеља на усвајање закона.

ЛДП наводи да је Влада закаснила са подношењем измена закона које се тичу броја бодова и рокова и да због тога у уторак "студентски закон" није ушао у дневни ред заседања Скупштине.

Влада је заборавила и да у недељу истиче рок за пријаву захтева јавних предузећа за упис права својине по Закону о јавној својини, па је председник парламента прекинуо текућу седницу и за петак ујутру заказао хитну седницу на којој ће се разматрати измена Закона о јавној својини, додаје се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи