Читај ми!

Стефановић тражи смену Ђурића и Вулина

Због изјаве да је за Хашима Тачија свако ко не гласа за Грађанску иницијативу "Српска", ДС тражи да саветник председника Србије Марко Ђурић буде хитно смењен, рекао Борислав Стефановић. Тражимо и хитну смену министра Александра Вулина, због изазивања подела међу Србима на Косову, каже Стефановић.

Демократска странка (ДС) затражила је хитно смењивање саветника председника Србије Марка Ђурића, као и министра без портфеља задуженог за Косово Александра Вулина, због изазивања подела међу Србима на Косову, рекао је функционер ДС-а и бивши шеф преговарачког тима Београда Борислав Стефановић.

ДС затражио да Марко Ђурић буде хитно смењен због изјаве да је за Хашима Тачија свако ко не гласа за Грађанску иницијативу "Српска".

"То је радикалски манир поделе Срба и јако опасан језик мржње и Ђурић због тога хитно мора да оде", рекао је Стефановић агенцији Бета.

Ђурић је за данашње Новости рекао да ће се грађани на локалним изборима на Косову изјашњавати за Србију, гласајући за листу "Српска", јер је то једина листа која ужива подршку свих институција Србије.

"Оно до чега би могло да дође уколико би екстремни кругови, који позивају на бојкот, допрли до већег броја бирача, јесте да у одређеном броју општина бољи резултат него што би смело, остваре они који су блиски Хашиму Тачију и другим вођама сепаратистичког покрета", казао је Ђурић.

Стефановић је навео да листу "Српска" подржава држава Србија и упитао да ли то значи да су они који нису на тој листи антидржавни елементи и да подржавају Тачија.

"Да ли је то исти онај Тачи са којим се рукују и преговарају, што је у реду, али зар нису рекли да ће пре небо пасти него што ће се Николић руковати са Тачијем", рекао је Стефановић.

Он је истакао да ДС подржава масован излазак на косовске локалне изборе заказане за 3. новембар.

"Ми имамо своју листу Грађанска иницијатива 'Демократија' у великом броју општина северно и јужно од Ибра, али нас нико није звао, осим у малом броју општина, да будемо на централној листи", рекао је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи