ДС: Влада поставља подобне, а не стручне

Председник ресорног одбора ДС-а за здравство Душан Милисављевић изјавио је да начин избора директора ГАК "Народни фронт" доказује да је Влади Србије најважније да поставља подобне директоре, а не признате стручњаке који имају подршку колега.

Демократска странка сматра да протести здравствених радника због начина избора директора ГАК "Народни фронт" у Београду показују да је Влади Србије најважније да поставља подобне а не стручне кадрове.

Члан Председништва ДС-а Душан Милисављевић је истакао да је "протест здравствених радника у тој институцији доказ да је републичкој влади најважније да поставља подобне директоре, а не признате стручњаке који имају подршку колега"

"Постављам питање зашто постоје јавни конкурси о којима толико прича садашња владајућа коалиција, кад све одлуке и даље доносе председништва странака", навео је он у страначком саопштењу.

Милисављевић, који је и председник ресорног одбора ДС-а за здравство, истакао је и да је ГАК "Народни фронт" институција од виталног значаја за грађане и да је најбитније да "политика остане пред њеним вратима".

Претходно данас министарка здравља Славица Ђукић Дејановић је одбацила наводе да је имала било какав утицај на избор вршиоца дужности директора ГАК "Народни фронт".

Ђукић Дејановић је објаснила да је он по закону морао да буде изабран и да и даље чека став Управног одбора ГАК-а о томе ко је кандидат за директора.

Синдикат лекара и фармацеута Србије саопштио је јуче да је дошло до кршења процедуре за избор новог директора кроз уводење "унапред одређеног" вршиоца дужности директора те клинике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи