Странке о Дачићевој претњи

Прекид преговора са Приштином био би страшан заокрет у погрешном правцу, каже функционер ДС-а Борислав Стефановић. Преговори готови, Србија дала све, упозорава потпредседник ДСС-а Слободан Самарџић.

Функционер Демократске странке и бивши шеф преговрачког тима Београда Борислав Стефановић сматра да би прекид преговора са Приштином био "страшан заокрет у погрешном правцу", без обзира на неправду која се Србији чини сталним забранама посета њених функционера Косову.

"Некада је најлакше залупити врата али се то обије о главу Србима на Косову. Свака забрана посете или одласка на Косово званичника Србије је потпуно неприхватљива и ми смо се са тим суочавали сваки дан а због тога нисмо дизали руке од преговарачког процеса", рекао је Стефановић агенцији Бета.

Стефановић је рекао да је најлакше дићи руке и поновио да владајућа коалиција показује нервозу и нејединство.

Потпредседник Демократске странке Србије и бивши министар за Косово Слободан Самарџић изјавио је да су преговори и дијалог за које премијер Дачић "прети" да ће их прекинути заправо готови, јер је Србија "све дала што је имала да да".

"Пошто је Дачић сам допринео да Косово буде независна држава и покушао да Србе гурне силом у ту независну државу, зашто се сада чуди када му власти државе коју је он признао не дозвољавају да врши изборну кампању у стварима, односно изборима које организује та држава", рекао је Самарџић агенцији Бета.

Самарџић је навео да је Дачић споразумима које је прихватио заједно са председником Томиславом Николићем и потпредседником Владе Александром Вучићем довео до тога да "на Косово иде као у, рецимо, Мађарску".

Косовска влада одбила је претходно захтев премијера Србије Ивице Дачића да посети Косово, а Дачић је упозорио Брисел да ће прекинути учешће у преговорима ако Приштина не буде дозвољавала српским званичницима да посећују Косово до краја кампање за косовске локалне изборе, заказане за 3. новембар.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи