Читај ми!

ДС: Новаковић у притвор одведен из болнице

Борислав Новаковић је у притвор одведен из здравствене установе у којој се налазио на лечењу, што представља затирање људских права, саопштава посланички клуб ДС-а у Скупштини Војводине.

Посланички клуб Демократске странке у Скупштини Војводине саопштио је да хапшење шефа посланичке групе те странке Борислава Новаковића неће дестабилизовати владајућу већину. Полицију оптужују да је Новаковића ухапсила у болници.

"Борислав Новаковић је у притвор одведен из здравствене установе у којој се налазио на лечењу, што представља затирање људских права", наводи се у саопштењу ДС-а.

Медији су пре петнаестак дана писали да је Новаковић примљен у Институт у Сремској Каменици због проблема са срцем, а према сазнањима медија, јуче је био на терапији у болници и тада је приведен.

ДС је у саопштењу оптужио централне власти да покушавају "силом" да дођу на власт у Скупштини Војводине, у којој убедљиву већину има ДС с коалиционим партнерима - Лигом социјалдемократа Војводине и Савезом војвођанских Мађара.

"Криминализација покрајинских власти неће им поћи за руком, баш као што ни деведесетих година прошлог века није била успешна сатанизација Демократске странке коју су спроводили учитељи оних који данас у Србији покушавају да уведу једноумље", наводи се у саопштењу.

Посланички клуб ДС уверен је у невиност Борислава Новаковића.

Новаковић је приведен јуче, заједно са власником Индустрије меса "Матијевић" Петром Матијевићем, власником "Александар градње" Војиславом Гајићем и још пет особа.

Оптужени су да су малверзацијама оштетили буџет града Новог Сада за 1,3 милиона евра.

Борислав Новаковић је био градоначелник Новог Сада од 2000. до 2004. године, а потом и потпредседник Скупштине Војводине и директор Завода за изградњу града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи