Јовановић: Дачићеве изјаве о Паради опасне

Изјаве премијера Ивице Дачића о Паради поноса су недопустиве, опасне и хушкачке, оценио Чедомир Јовановић. Лидер ЛДП-а оптужио Дачића да је прекршио закон оценама да хомосексуалност није нормална.

Лидер Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић оценио је вечерас да су изјаве Ивице Дачића о Паради поноса недопустиве, опасне и хушкачке и оптужио га да је прекршио закон оценама да хомосексуалност није нормална.

"Председник Владе је дужан да обезбеди спровођење Устава и закона, а не да буде калкулант који своје несигурности јавно демонстрира, увијајући их у искривљену интерпретацију његовог доживљаја 'нормалности'", навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је оценио да се Дачић "лако заборави" и да притисак под којим се налази компензује изјавама о чијим опасним последицама уопште не размишља.

"Такав премијер и Влада чији је он председник нису у стању да земљу модернизују, да понуде миран живот и заштите права и слободе свих наших грађана. Опасно је да су уопште у прилици да воде Владу људи попут Дачића који врши дискриминацију грађана, стављајући се у позицију надрилекара, демонстрирајући примитивизам, хомофобију и незнање", навео је лидер ЛДП-а.

Јовановић је подсетио да у Србији постоји Закон о борби против дискриминације и да је он усвојен у Скупштини Србије у време када је Дачићу "било важно да се у прошлој Влади представи као суперевропљанин и реформатор".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи