Читај ми!

Вулин: Само Срби могу отерати Србију с Косова

Србију са Косова могу отерати само Срби и нико други, каже министар без портфеља задужен за КиМ Александар Вулин. Влада не мисли да престане са финансирањем нашег народа у Покрајини, истиче Вулин.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је да Србију са Косова могу отерати само Срби, а не неко други и истакао да ће Влада наставити да улаже у Покрајину.

Вулин је, у пратњи начелника Косовско-митровачког округа Раденка Недељковића, обишао радове на изградњи 12 станова намењених расељеним и социјално незбринутим породицама у северном делу Косовске Митровице коју финансира Канцеларија за КиМ.

"Свакако да је ово доказ да Влада Републике Србије мисли на своје грађане на Косову и Метохији, да Влада жели да настави са подршком. Ово је један конкретан пример да Влада жели да на овај начин задржи људе на северу Косова и уопште на Косову и Метохији", рекао је Недељковић.

Вулин је истакао да му је драго што са севера Косова може да дође и нека лепа вест о томе да се ради и да се ствара.

"Ово је начин да Срби остану да живе у Покрајини, пристојно и цивилизовано, онако како заслужују. Влада Србије не мисли да престане са финансирањем живота на Косову и Метохији, Влада Србије ће то наставити да ради, а и ово је само један од доказа", поручио је Вулин.

Он је истакао да само Срби могу да кажу Београду и Влади Србије да на Косову и Метохији за њих нема места и да њихова политика неће бити спровођена.

"Ово је начин да покажемо да је Влада Србије уз свој народ, ово је начин да покажемо да Влада Србије озбиљно мисли када каже да све ради са идејом да Срби на Косову и Метохији остану и опстану, рекао је Вулин.

Вулин, који је и директор владине Канцеларије за КиМ, нагласио је да је то циљ свих циљева и приоритет свих приоритета, а да ће за успех свега што раде бити меродаван податак да ли је Срба на Косову и Метохији више или мање, да ли живе боље или живе лошије.

"Без Владе Србије живот Срба на Косову и Метохији и јужно и северно од реке Ибар не би био могућ, живот на северу Покрајине без оваквих пројеката једноставно не би био могућ, зато смо овде и ово је још један доказ да ћемо наставити да будемо на Косову", поручио је Вулин.

Он је рекао да се у том смислу неће мењати оријентација Владе Србије, ни материјално, ни политички, ни на било који други начин, замоливши све оне који учествују у политичкој кампањи да воде рачуна "јер само Срби могу да уклоне Србију са ових простора, нико други".

Србија ће овде остати и Србија ће овде омогућити свом народу да траје, поручио је Вулин, који је замолио све да воде рачуна о томе и када су у питању избори и када су у питању сва друга догађања.

"Водите рачуна о томе, Србија ће остати овде онолико колико Срби на Косову и Метохији буду желели да остане", закључио је Вулин.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи