Читај ми!

Петковић: ДСС очекује смену Ђиласа

Одлука да Драган Ђилас буде смењен проистиче из нашег обећања датог грађанима због промашене политике Ђиласа и Демократске странке, рекао портпарол ДСС-а Петар Петковић. Страначки органи ДСС-а одлучиће о следећим корацима у вези са градском скупштином, каже Петковић.

Демократска странка Србије очекује да ће градоначелник Београда сутра бити смењен и истиче да то не значи аутоматску коалицију са напредњацима и социјалистима у градској власти.

"Одлука да Ђилас буде смењен проистиче из нашег обећања датог грађанима због промашене политике Ђиласа и Демократске странке", рекао је на конференцији за новинаре портпарол ДСС-а Петар Петковић.

Он је рекао да ДСС, чији одборници су данас заједно са напредњацима предали захтев за разрешење Ђиласа, очекују и да ће градоначелник на сутрашњој седници градске скупштине бити смењен.

Петковић је навео и да то истовремено не значи и да је аутоматски ДСС у коалицији са Српском напредном странком и Социјалистичком партијом Србије у Београду.

Портпарол те странке је поновио и да ће, после смене Ђиласа, страначки органи ДСС-а одлучити о следећим корацима везаним за градску скупштину.

"О наредном кораку одлучићемо тек када дође до првог корака - смене Ђиласа", рекао је Петковић.

Петковић је рекао да ће ДСС 29. септембра у Београду организовати протест против локалних избора на КиМ.

Протест у Центру "Сава" организује Одбор ДСС-а за одбрану КиМ "због антидржавних и антиуставних избора, које су албански сепаратисти расписали за 3. новембар", рекао је Петковић.

Он каже и да Влада Србије, под притиском Запада, врши пропаганду на српски народ да изађе на те изборе и "учествује у капитулацији".

Петковић је поновио да се ДСС противи тим изборима, да Влада Србије инсистира на њима због евроинтеграција, а позвао је Србе да не изађу на гласање и тиме спрече предају КиМ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи