Читај ми!

НС: Медијска анархија у Србији

У Србији данас влада медијска анархија и хаос таблоидног новинарства које урушава основне вредности једног друштва претварајући их у своје супротности, наочиглед јавности која се готово предала пред налетима ове пошасти, саопштила је Нова Србија.

Уместо очекиваних медијских слобода, у Србији данас влада медијска анархија и хаос таблоидног новинарства које урушава основне вредности једног друштва претварајући их у своје супротности, наочиглед јавности која се готово предала пред налетима ове пошасти, саопштила је Нова Србија.

Технолошки напредак је потпомогао ову свеопшту варваризацију медијског етра а последица те варваризације су видљиве по улицама Србије на које се пресликава анархија и насиље са екрана или насловница штампаних медија, наводи се у саопштењу.

Нова Србија саопштава да се у недостатку правог новинарства и драматичног дефицита новинара професионалаца, тираж и профит се надомештавају сензацијама, аферама, порнографијом и крвавим сценама и сликама, ударајући на најниже страсти конзумената који ослобођени кочница преузимају улоге јунака и имитатора из медија, преносећи их на улице градова Србије.

Како се наводи у саопштењу, уместо проверених извора из озбиљних агенција и званичних информација, неименовани извори постају главни снадбевач података медија, посебно из полиције, а резултат је потпуна слуђеност и несигурност грађана - конзумената тих "вести".

Истовремено, власничка структура медија једино у Србији остаје најчуванија тајна. Какав парадокс, они који би да истраже све сакривено и тајно у друштву, да завире у свачији живот, основне податке освојим власницима крију као змија ноге, наведено је у саопштењу Нове Србије које је потписао Борислав Боровић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи