Читај ми!

Перформанс напредњака у Новом Саду

Млади СНС-а испред зграде Владе Војводине извели перформанс у знак протеста због усвајања војвођанске декларације. Председнику покрајинске Владе Бојану Пајтићу поручују да не може да игнорише 160.000 потписа грађана у Војводини, за петицију којом се тражи његова оставка.

Перформанс у знак протеста због усвајања Декларације о заштити уставних и законских права покрајине, млади Српске напредне странке извели су испред зграде Владе Војводине, популарно Бановине.

Млади напредњаци су тим перформансом сликовито приказали како се покрајински премијер Бојан Пајтић опходи према грађанима Војводине и њиховим потписима, наведено је у саопштењу Градског одбора СНС.

"Ми смо петиције против њихове сепаратистичке декларације просули испред зграде Владе Војводине, где је јуче усвојен тај срамни акт, да прикажемо како Бојан Пајтић и њему слични фигуративно газе по вољи грађана Војводине", изјавио је председник Младих СНС у Новом Саду Бојан Марјановић.

Марјановић је рекао и да млади осуђују Пајтићево "бахато понашање" и поручују председнику покрајинске Владе да не може да игнорише 160.000 потписа грађана у Војводини, за петицију којом се тражи његова оставка.

"Пајтић не може да занемари ни више од 35.000 људи, окупљених прошлог месеца на протестном митингу у Новом Саду, нити да оспори победе СНС на свим изборима последњих месеци на територији Војводине и да тиме погази јасну вољу грађана да зауставе Пајтића и његову сепаратистичку политику", рекао је Марјановић.

Млади СНС осуђују тврдње Демократске странке да су фалсификовани одређени потписи за смењивање Пајтића, истакао је Марјановић и нагласио да је "више него очигледно" да су активисти ДС били ангажовани протеклих недеља да се потписују на пултовима СНС-а широм Војводине, да би потом били "довучени у Бановину где су галамили око фалсификата потписа".

"Нереално је да су за мање од три сата прегледали 160.000 потписа и нашли неколицину људи, из разних делова Војводине, који су се за трен ока нашли у конференцијској сали тврдећи да нису потписали петицију", сматра Марјановић.

Портпарол ДС и саветница председника војвођанске владе Александра Јерков је на конференцији за новинаре, сазваној неколико сати после предавања потписа у писарницу Владе Војводине, истакла да је у прикупљању тих потписа било фалсификата о чему, како је рекла, сведоче они чија су се имена нашла на тим списковима а који, како тврде, нису потписали петицију.

Јерков је рекла да су на списковима била чак и имена људи који су запослени у кабинету председника покрајинске Владе, као и да постоји велики број потписа људи који нису држављани Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи