Читај ми!

ЛДП: Митинг је упозорење за државни врх

Митинг на Тргу републике треба да буде последње упозорење државном врху какве ће бити последице ако наставе да ћуте о политичком заокрету у косовској политици, поручује ЛДП.

Либерално демократска партија поручила је да митинг који је данас одржан на Тргу Републике "реприза" већ виђеног и да треба да буде последње упозорење државном врху какве ће бити последице ако наставе да ћуте о политичком заокрету у косовској политици.

"Обавеза премијера и првог потпредседника Владе Србије је да изађу пред грађане и кажу због чега су сели за сто и помирили се са Хашимом Таијем, јер ће се само тако омогућити свим грађанима Србије, без разлике да ли они гласају за СНС, СПС, ДС или ДСС, да разумеју оно то су давно разумели гласачи ЛДП-а, а то је да као земља морамо заувек одбацити политику која нам је донела једино националне поразе", сматрају у ЛДП-у.

Како истиче ЛДП, одлучним односом према примени свих до сада потписаних споразума Београда и Приштине, људи који воде ову земљу, потврдиће не само европско опредељење, него ће отворити перспективу за трајни мир свих Срба и Албанаца и нормалан заједнички живот два народа.

ЛДП понавља да је кљуно политичко питање за Србију добијање датума за почетак преговора са ЕУ, а да је предуслов за тако нешто реализација политике дијалога, на којој та партија инсистира од свог оснивања.

"Врата те политике су отворена договором у Бриселу, али ће то остати изоловани инцидент ако он не буде праћен конкретним потезима", истиче се у саопштењу.

ЛДП сматра да су отпори којима је изложена власт "последица недостатка политике храбости да се друштву понуди визија која ће пратити све оно то је договорено у Бриселу".

"Аргументација са којом се данас напада Влада Србије због нове косовске политике идентична је оној којом су Николић, Дачић и Вучић годинама сатанизовали ЛДП, јер Срби са севера Косова данас само понављају фразе које смо толико пута до сада чули", закључују у ЛДП-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи