Динкић: Тачи да повуче услов о чланству у УН

Београд и Приштина веома близу постизања споразума, сматра министар финансија и лидер УРС-а Млађан Динкић. Позивам Приштину да повуче услов који је изненада убацила, а то је да Београд не прави сметење за учлањење Косова у УН, рекао Динкић.

Министар финансија и привреде и лидер УРС Млађан Динкић оценио је да су Београд и Приштина веома близу постизања споразума и позвао приштинску страну да повуче услов који је изненада убацила, а то је да Београд не прави сметење за учлањивање Косава у УН.

''Мислим да смо јако близу споразума. Он је доста побољшан, али не могу да разумем зашто је Хашим Тачи убацио услов који Србија никада неће моћи да прихвати, а то је да не правимо сметње за учлањивање у УН'', рекао је Динкић новинарима.

Према његовим речима, ако Тачи повуче тај члан, све остало се може прихватити, а што се његове партије тиче, Динкић је поновио да она апсолутно подржава став да се Косову не да чланство у УН.

Ситуацију у Војводини решавати дијалогом

Динкић сматра да новонастала ситуација у Војводини треба да се решава дијалогом, а не под разним тензијама и да морају да се смире страсти.

''Мој предлог и за једну и за другу страну, које су сада у некој врсти политичког рата, је да смире страсти и да вратимо све у оквире нормале'', истакао је Динкић.

Према његовим речима, Војводина има аутономију, она треба да остане на снази. "Ја сам председник радне групе за израду новог закона о финансирању Војводине и мислим да треба све да вратимо у те оквире, а не да се распаљују тензије'', додао је Динкић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи