Читај ми!

УРС од недеље јединствена партија

Оснивачка скупштина партије Уједињени региони Србије заказана за недељу 21. април. Партија ће наставити политику коалиције УРС у залагању за децентрализацију и регионализацију Србије и њен економски развој, рекао члан Председништва УРС-а Бошко Ничић. Наш преговарачки тим у Бриселу заступао добре ставове, каже Ничић.

Уједињени региони Србије од недеље, 21. априла, биће јединствена политичка партија, која ће наставити политику коалиције УРС у залагању за децентрализацију и регионализацију Србије и њен економски развој, најављено је на конференцији за новинаре УРС-а.

Члан Председниства УРС Бошко Ничић рекао је да ће оснивачка скупштина бити одржана у недељу у Крагујевцу, а крајем маја и Изборна скупштина УРС, на којој ће бити изабрани функционери и органи партије.

"Динкић ће водити коалицију до Изборне скупштине, а вероватно ће предлог свих нас који чинимо УРС бити да и даље настави да буде лидер ове партије која ће задржати све основе програма које је имала и коалиција Уједињени региони Србије", рекао је Ничић и додао да ће на оснивачкој скупштини бити усвојени Програм и Статут странке.

Ничић је објаснио да ће се УРС залагати за децентрализацију и регионализацију Србије, борбу за стварање новог и уређеног друштва и државе, по узору на најмодерније демократије у Европи, са крајњим циљем да постане модерно уређена држава регија.

Те регије, како је рекао Ничић, треба да се приближе и да нема разлика између њих као што је сада случај, навео као пример разлике између Београда, Војводине, истока Србије и њеног југа.

"Те разлике су сада огромне и оне су такве да коче Србију, пре свега у бржем економском развоју и запошљавању. Највећи патриотски чин сада је да млади нађу посао који годинама чекају, јер сва друга прича ако се не будемо економски развијали је празна", рекао је он, наводећи да ће то бити један од приоритетни задатака УРС-а.

Ничић је рекао да су Г17 плус, Заједно за Шумадију, Покрет Живим за Крајину и остали покрети и групе грађана, донели одлуку о формирању јединствене политичке партије УРС.

Досадашња коалиција УРС-а је била изузетно успешна, рекао је Ничић и подсетио да је након прошлогодишњих избора успела да буде део Владе Србије и да има 16 посланика у парламенту.

Србија иде ка датуму

Ничић је оценио да је наш преговарачки тим у Бриселу заступао добре ставове и да Србија и даље може да "корача ка датуму за почетак преговора о чланству у ЕУ, а да се све што је спорно може договарати успут".

"Ставови које је преговарачки тим заузео су добри и Србија не треба да се унижава пред Европом, али мора јасно поставити где је граница коју не може прећи нити смеју да је терају на то", рекао је Ничић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да је задовољан што је преговарачки тим деловао јединствено и истакао да су у овом тренутку потребни здрав разум и памет да би људи који живе на Косову и Метохији, били они Срби или Албанци, коначно после много година наставили да живе нормално.

"Очекујемо и верујемо у добре намере пре свега нашег јединственог тима. Мислим да нам је у овом тренутку и у земљи неоходно то јединство свих политичких субјеката, да заузмемо став од кога нећемо одступати, али да тај став никако не буде препрека или камен спотицања на путу ка Европској унији", навео је Ничић.

Констатујући да проблем Косова није произвела ова влада, али ни претходне те да је то питање које "нажалост или није решавано или је решавано погрешно у последњих 100 и више година", Ничић је рекао да је управо то разлог да се све завршава тако да се мора бирати између два лоша.

У овом тренутку најгоре је да било ко буде победник или да било ко буде поражени, рекао је Ничић и упутио апел и албанској страни и функционерима у Приштини, али и нашим функционерима да не траже у овој ситуацији славолуке победе или да неког унижавају у поразу који желе да представе у медијима.

"Мислим да смо близу да нас разумеју и мислим да Европа у овом тренутку треба да има стрпљења да алтернатива разговорима и даљем дијалогу и преговорима јесте нешто што нико више не жели на овим просторима", закључио је Ничић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи