Избори у Земуну 2. јуна

Александар Антић, председник Скупштине Београда расписао је изборе за одборнике у општини Земун за 2. јун. Реч је о редовним изборима пошто су претходни избори у Земуну одржани јуна 2009. године.

Председник Скупштине града Београда Александар Антић расписао је изборе за одборнике земунског парламента за 2. јун.

Антић је новинарима рекао да изборне радње почињу да теку од сутра, да су сви органи за спровођење избора спремни за њих и да се нада да ће избори проћи у складу са демократским процедурама, у демократској атмосфери и без тензија. Антић је објаснио да је реч о редовним изборима будући да су претходни избори у општини Земун одржани почетком јуна 2009. године.

Антић је казао да је свестан да се ти избори одржавају у сложеним друштвеним, економским па чак и историјским околностима али да је уверен да ће сви учесници изборног процеса бити свесни одговорности и да ће се понашати у складу са уставом и законима земље.

Антић је позвао грађане Земуна да 2. јуна изађу на изборе и остваре своје законско право.

Говорећи о изборима на Вождовцу, чијим одборницима мандат истиче крајем године, Антић је казао да је било идеја да се избори у те две београдске општине одрже у једном дану, и да су чак и све странке биле расположене да се то тако реализује, али да нису пронашли законски основ за то, будући да су законом јасно дефинисани процедуре и рокови за расписивање избора.

Локални парламент у Земуну има 57 одборника, а на изборима 7. јуна 2009. СНС је освојила 23, коалиција "За европски Земун" 19 мандата, СРС шест, коалиције СПС-ПУПС-ЈС и ДШ-НС-НП по четири одборничка места, а Листа за толеранцију Расима Љајића једног одборника. После тих избора власт у тој општини формирали су одборници СНС, СПС-ПУПС-ЈС и ДСС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи