Дежер се нада напретку у дијалогу

Напредак у дијалогу Београда и Приштине од кључног значаја, јер од тога зависи заједнички извештај Европске комисије и Кетрин Ештон, рекао Венсан Дежер. Шеф делегације ЕУ у Србији није желео да нагађа о могућем исходу разговора, оценивши да ће они бити тешки.

Шеф делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер изразио је наду да ће на данашњем састанку Београда и Приштине у Бриселу бити остварен напредак, што је, како је истакао, од кључног значаја јер ће од исхода зависити заједнички извештај Европске комисије и Кетрин Ештон.

"Чекамо да видимо каква ће достигнућа данас бити постигнута и то ће нам омогућити да финализујемо извештај и предложимо наредне кораке за Србију на путу ка ЕУ", рекао је Дежер новинарима у Дому омладине.

Он није желео да нагађа о могућем исходу разговора, оценивши да ће они бити тешки.

"Очекивали смо од Србије да разјасни већи број питања, што је недавно и учињено. Надамо се да ће нам то сад послужити као основа за будуће кораке", рекао је Дежер.

На питање новинара да ли има сазнања да ће се данас пред преговарачима у Бриселу наћи и некакав амерички план, Дежер је избегао одговор рекавши само да је дијалог Београда и Приштине процес у коме првенствено посредује ЕУ.

Дежер је напоменуо да је нужно наћи начина за напредак и гледати у будућност, како за Србију, тако и за цео регион. Он је подсетио да је у дијалогу, који траје већ три године, до сад остварен знатан напредак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи