СПС: Најважније да странке покажу јединство

Владајућа коалиција не види разлог за изборе чак и ако Београд и Приштина не постигну договор, рекла потпредседница СПС-а Дијана Вукомановић. У овом тренутку најважније да странке покажу јединство по питању Косова, навела Вукомановићева.

Потпредседница Социјалистичке паритије Србије (СПС) Дијана Вукомановић рекла је да владајућа коалиција не види разлог за изборе чак и ако Београд и Приштина не постигну договор и додала да је у овом тренутку најважније да странке покажу јединство по питању Косова.

"Избори упоште нису тема и што се СПС-а тиче нису тема ни за сад а ни у догледно време. Чак и да договор не буде постигнут, не треба ићи на изборе", рекла је Вукомановић новинарима у Скупштини Србије и додала да власт не види разлог за изборе, а опозиција нема снаге да их издејствује.

На питање шта се може променити у наредних неколико дана који су дати Србији да донесе одлуку и прихвати споразум о Заједници српских општина, потпредседница СПС је рекла да је увек добро да се размисли хладне главе и да се ситуација на Косову боље види из Београда него из Брисела.

Према њеним речима, неуспех у Бриселу је настао због принципијелних размимоилажења у ставовима а не због варница међу преговарачима. Вукомановићева је рекла да у овом тренутку све странке треба да покажу јединство по питању решавања косовског проблема.

Подсетила је на дисонантне тонове, којих не би требало бити, а који с једне стране долазе из Демократске стренке а са друге из Демократске странке Србије и Либерално демократске партије.

Упитана о оставци коју је први потпредседник владе Александар Вучић у Бриселу понудио премијеру, она је казала да то нема везе с унутрашњом политиком већ с узаврелом преговарачком атмофером током осме рунде дијалога.

Вукомановић је рекла да руководство и чланство СПС подржава државно руковоство у преговорима с Приштином и нада се добром исходу преговарачког процеса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару