Читај ми!

Извештај о раду ДРИ у Скупштини

Извештај о раду Државне ревизорске институције за 2012. годину предат Скупштини Србије. ДРИ навела да су испуњени сви планирани задаци.

Државна ревизорска институција (ДРИ) предала је Скупштини Србије извештај о раду за 2012. годину, у којем је наведено да су испуњени сви планирани задаци. То је шести извештај који је та независна институција од свог оснивања, 2007. године, предала парламенту.

Након спроведених контрола у 2012. години, ДРИ је објавила 143 извештаја. У 28 извештаја државни ревизори су дали позитивно мишљење. Сто мишљења је са резервом, а у 15 извештаја је изражено мишљење са резервом уз уздржавање од давања мишљења на биланс стања.

Корисницима буџета код којих су утврђене неправилности дат је рок од 45 до 90 дана да их отклоне, а државни ревизори су дали и 787 препорука, од којих се 24 односе на измену на измену и усклађивање постојећих прописа.

У 2012. години субјекти ревизије доставили су доказе да су поступили по 408 препорука ДРИ, 109 је у поступку отклањања, док осам препорука није спроведено.

ДРИ је због уврђених неправилности поднела 154 захтева за покретање прекршајног поступка, 23 пријаве за привредни преступ и једну кривичну пријаву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи