Читај ми!

Николић: Разговором до решења

Србија решена да разговорима са представницима привремених институција у Приштини дође до праведног и одрживог решења за проблем јужне српске покрајине, рекао председник Томислав Николић у разговору са председником Собрања Трајком Вељаноским.

Председник Србије Томислав Николић састао се са председником скупштине Македоније Трајком Вељаноским и том приликом рекао да је Србија решена да разговорима са представницима привремених институција у Приштини дође до праведног и одрживог решења за проблем јужне српске покрајине.

У пријатељском разговору са делегацијом Собрања са Вељаноским на челу, истакнута је искрена жеља да се сарадња између две државе подигне на још виши ниво, саопштено је из прес службе председника Николића.

Председник Николић је том приликом посебно истакао да све проблеме, који би се евентуално могли испречити у односима између Србије и Македоније, можемо заједнички да решимо, па тако и проблем који постоји између наших цркава.

Николић је упознао госте са ставовима Србије у вези са текућим преговорима Београда и Приштине, као и о предлозима које је српска државна делегација припремила за ову рунду преговора.

Он је посебно нагласио решеност Србије да се разговорима са представницима привремених институција у Приштини дође до праведног и одрживог решења за проблем јужне српске покрајине, наведено је у саопштењу.

Вељаноски је рекао да је задовољан односом Србије према грађанима македонске националности и што су припадници македонске националне мањине заступљени у институцијама система, почевш од Народне скупштине Републике Србије, па преко свих осталих.

Председник македонског Собрања нада се да ће у јуну и Србија и Македонија добити датум за отпочињање приступних преговора, јер су обе земље учиниле много на свом европском путу и заслужују да постану пуноправне чланице Европске Уније. 

Током дводневне посете Србији, Вељаноски је имао и одвојене састанке са премијером Ивицом Дачићем и председником Скупштине Небојшом Стефановићем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи