Ештон: Ову прилику не смемо пропустити

Верујем да је споразум на дохват руке, иако неће бити лако, али кад смо почели сви смо знали да ће бити тешко и да ће захтевати снажно политичко вођство, каже Кетрин Ештон, уочи осме рунде дијалога Београда и Приштине. Не смемо дозволити да нам ова прилика прође, поручила висока представница ЕУ.

Уочи осме рунде дијалога Београда и Приштине висока представница ЕУ Кетрин Ештон навела је у саоштењу да верује да је споразум на дохвату руке, иако неће бити лако.

Кад смо почели сви смо знали да ће бити тешко и да ће захтевати снажно политичко вођство, поручила је Ештонова у саопшрењу које је прочитала њена портпаролка Маја Коцијанчич. 

Ештонова верује да делегације које долазе сутра то раде у духу проналежења решења у интересу народа које представљају и за бољу будућност за све њих, каже се у саопштењу.

"Не смемо дозволити да нам ова прилика прође, радујем се да их дочекам сутра ујутру", наводи Ештонова.

Подршка дијалогу стигла је и из САД. "Сједињене Америчке Државе подржавају наставак дијалога Србије и Косова и надају се успеху на сутрашњим разговорима у Бриселу", изјавила је портпаролка Стејт департмента Викторија Нуланд.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи