Читај ми!

Сви за реконструкцију, у принципу

Главни одбор СНС-а ће на седници 20. марта разматрати рад министара те партије. Након те оцене, очекује се реконструкција кабинета у Немањиној. Коалициони партнери напредњака кажу да не беже од замене појединаца, али немају примедбе на рад својих страначких кадрова. Демократе поручују да их не би изненадило да поједине бивше чланове ДС-а виде у реконструисаној Влади.

Седница Главног одбора Српске напредне странке, на којој ће се разматрати рад министара те партије, биће одржана после 20. марта. Након те оцене, очекује се реконструкција кабинета у Немањиној. Коалициони партнери напредњака кажу да не беже од замене појединаца у Дачићевом кабинету, али немају примедбе на рад својих страначких кадрова.

Премијер, први вицепремијер, три потпредседника и 14 министара воде Србију. Ко после осам месеци броји последње дане у Немањиној? Главни одбор највеће владајуће странке, који заседа крајем месеца, најављује да неће штедети уморне и оне који заостају.

"Ту не мислим само на министре, мислим и на директоре јавних предузећа, па и на рад посланика. Ко се уморио и не ради у пуном капацитету, биће замењен", поручује Зоран Бабић из СНС-а.

За разлику од напредњака, њихови партнери из УРС-а задовољни су радом својих министара.

"Ми смо дали најбоље људе, имамо разлога да будемо поносни на њихове резултате, али не бежимо од анализе њихових резултата", поручује Владимир Илић из Ујединњених региона Србије.

Ни партија пензионера не очекује да њихов једини кадар у Влади, лидер странке Кркобабић, оде са функције. Напротив, у ПУПС-у верују да ће добити и једну министарску позицију.

"Да ли би можда требало да буде неки човек нови министар поред потпредседника, али ћемо о томе разговарати на нашим органима, а посебно у оквиру коалиције СПС–ПУПС–ЈС", каже Мома Чолаковић из ПУПС-а.

Демократску странку не би изненадило да поједине бивше чланове те партије виде у реконструисаној Влади.

"Ова реконструкција Владе је, пре свега, једна политичка прича, везана за поделу у самој Српској напредној странци и потребу Александра Вучића да доведе своје кадрове. Њихов проблем је у некомпетентности, дакле, нестручности кадрова. Имају добре циљеве и намеру, али немају знање", каже Борислав Стефановић из ДС-а.

Реаговали су напредњаци, који у саопштењу оцењују да нема горих кадрова од оних из Демократске странке, који су, наводе, пустошили држ‍авну касу, склапали срамне уговоре на штету др‍жаве и од Србије направили земљу незапамћене несигурности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи