Читај ми!

Ускоро споразум Европола са Србијом

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Србије Владимир Божовић и директор Европола Роб Вајнрајт сагласни око што скоријег закључења Оперативног споразума Европола са Србијом, чија се финализација очекује ове године.

Директор Европола Роб Вајнрајт и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Србије Владимир Божовић постигли су сагласност око што скоријег закључења Оперативног споразума Европола са Србијом, чија се финализација очекује током ове године, саопштено је из МУП-а Србије.

У саопштењу је истакнуто и да је делегација МУП-а разговарала и са шефицом ЦАРИН мреже која окупља органе за спровођење закона држава чланица ЕУ и трећих страна у области одузимања и повраћаја имовине стечене кривичним делима, на чему је државни секретар Божовић посебно инсистирао.

Затражио је конкретну помоћ Европола у криминалистичким истрагама које се воде у Србији против организованог криминала и корупције са елементима иностраности.

Државни секретар је затражио и што чвршћу и ближу сарадњу на свим нивоима како би се што пре окончао процес потписивања Споразума о оперативној сарадњи, за који је зелено светло дао Управни одбор. Европола фебруара ове године, на основу позитивног мишљења заједничког надзорног тела ЕУ за заштиту података о личност.

Божовић, који је завршио дводневну посету седишту Европола у Хагу, разговарао је и са хрватским и словеначким официрима за везу деташираним у Европолу који су том приликом похвалили МУП Србије и истакли одличну сарадњу са српском полицијом на билатералном нивоу, као и у заједничким акцијама чију је логистичку подршку пружио Европол у областима трговине дрогом, илегалним миграцијама и фалсификовању новца.

У саопштењу је наведено да су они нагласили своју и подршку својих полиција као и важност што скоријег закључења Оперативног споразума између Европола и МУП-а Србије, како би се оперативна сарадња одвијала у пуном капацитету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару