Читај ми!

Други круг допунских покрајинских избора

У Зрењанину, Апатину и Србобрану одржава се други круг допунских покрајинских избора за Скупштину Војводине. Учествују три кандидата ДС-а, два кандидата СНС-а и један кандидат коалиције око СПС-а. Напредњаци и демократе и данас су наставили узајамне оптужбе за изазивање инцидената у Србобрану.

Други круг допунских покрајинских избора одржава се у Зрењанину, Апатину и Србобрану. На изборима учествују три кандидата Демократске странке (ДС), два кандидата Српске напредне странке (СНС) и један кандидат коалиције око Социјалистичке партије Србије (СПС).

Највећа излазност до 16.30 часова више од 45 одсто, забележена је у Србобрану, затим у Апатину, близу 30 одсто, док је у Зрењанину око 17 одсто, саопштила је Покрајинска изборна комисија.

Према подацима које је ПИК добио, сва бирачка места, укупно 83, су отворена на време, а гласање се одвија без неправилности.

На изборима у Зрењанину бира се између кандидата СНС Дарка Бађока и кандидата ДС Миодрага Дамјанова. У Апатину у другом кругу грађани бирају између кандидата коалиције окупљене око СПС-a Драгана Растовића и кандидата ДС-а Бруна Урбановског.

 У Србобрану у другом кругу кандидати су Живко Настић (СНС) и Валерија Танасијин (ДС).

Допунски избори одржавају се јер су председници општина Апатин Живорад Смиљанић и Србобран Зоран Младеновић (СПС) поднели оставке на место покрајинских посланика.

Избори у Зрењанину су организовани јер је градоначелник Иван Бошњак (СНС) вратио мандат Скупштини Војводине.

Скупштина Војводине има укупно 120 посланика, од којих се 60 бира по пропорционалном, а 60 по већинском изборном систему. Већину у Скупштини Војводине има коалиција ДС-ЛСВ-СВМ-ЛДП.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи