Читај ми!

Оптужбе ДС–СНС о пребијању у Србобрану

Непознате особе и активисти СНС-а пребијају грађане и активисте ДС-а у Србобрану, саопштава ДС. Та странка истиче да је претучено више од 20 особа, уочи другог круга допунских покрајинских избора. СНС негира оптужбе демократа, окривљујући их за инциденте.

Покрајински одбор Демократске странке саопштава да у Србобрану непознате особе и активисти Српске напредне странке пребијају грађане и активисте ДС-а. Напредњаци негирају оптужбе, наводећи да иза тих инцидената стоји ДС.

ДС у саопштењу наводи да је претучено више од 20 особа, истичући да "из џипова београдских и сомборских регистарских ознака истрчавају непозната лица са пендрецима и нападају грађане на улицама".

"У Турији су активисти СНС-а са четири аутомобила опколили активисте ДС-а и напали их металним палицима. Приликом напада тешко је повређен Горан Велицки, који је добио ударац у главу и изгубио свест, након чега је пребачен у болницу у Врбасу", пише у саопштењу.

"У истом нападу повређен је и председник групе грађана Илија Газепов и због срчаних сметњи, такође пребачен у болницу. Грађани су затрашени. Сви случајеви су пријављени полицији, али ситуација и даље ескалира јер Србобраном крстаре аутомобили и џипови сомборских и београдских таблица пуни батинаша", наводи се у саопштењу војвођанског одбора ДС-а.

Додаје се да су нападнута и два радника курирске службе "Сити мејл", којима је отет материјал и да је на сличан начин нападнута у Надаљу и Изабела Шерић, председница Општине Оџаци, којој су, након физичког и вербалног малтретирања, одузете личне ствари и лични предемети из аутомобила.

Заменик шефа посланичке групе СНС-а у Скупштини Зоран Бабић негира да иза напада на грађане у Србобрану стоје активисти те странке и окривљује демократе да стоје иза тих инцидената.

"У земљи Србији је свашта могуће, могуће су и разноразне режије. ДС је такве ствари доказано радиo у претходних 12 година, па зашто не би с таквом праксом наставила и даље. Никога СНС није ни послаo, ни ангажоваo, ни мотивисаo да било кога напада. Одговорно вам кажем да ми не стојимо иза тога", рекао је Бабић агенцији Бета.

Оптужuje демократе да и у Србобрану и у Зрењанину покушавају да купе гласове грађана како би победили у другом кругу допунских покрајинских избора.

"СНС и у Зрењанину и у Србобрану води чисту, поштену и коректну кампању, кандидујући програм борбе против криминала и корупције. А на терену је прљава кампања ДС-а, која свој пад рејтинга покушава да на неки начин амортизује куповином гласова грађана Србобрана и Зрењанина, користећи новац који је украден од грађана Србије", рекао је Бабић.

Демократе траже од надлежних институција да се хитно успостави ред и да полиција реагује.

У Србобрану ће сутра бити одржан други круг допунских покрајинских избора, у којем ће грађани бирати између кандидата СНС-а и ДС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи