Читај ми!

Шкундрић: Тежак историјски тренутак

У тражењу праведног решења за косовски проблем Србија неће се ићи испод нивоа националног и државног интереса, каже Петар Шкунрић, саветник премијера Дачића. Влада води тешку битку да се дође до историјског договора, рекао Шкундрић и оценио да је можда ово најтежи историјски тренутак за вођење једне такве битке.

Функционер Социјалистичке партије Србије и саветник премијера Петар Шкундрић рекао је да Србија у тражењу праведног решења за косовски проблем неће ићи испод нивоа националног и државног интереса.

Влада, на челу са Ивицом Дачићем, води тешку битку да се дође до историјског договора између албанског и српског народа на Косову и Метохији, да нађемо решења заједничког суживота и уважавања и за нормалан живот српског народа на Косову, рекао је Шкундрић на скупу партија српских и руских ветерана.

Шкундрић је оценио да је можда ово најтежи историјски тренутак за вођење једне такве битке и постизања тог историјског договора, јер је један значајан део света признао постојање Косова као независне државе.

Сигурно да се то уклопило и у ону политику која је представљала ревизију резултата Другог светског рата и да ће неки од носиоца те политике тешко прихватити да дођемо до узајамно прихватљивог и одрживог решења, оценио је он.

Шкундрић је рекао да Србија од те битке неће одустати и да је спремна на све облике дијалога, али не може да иде испод нивоа националног и државног достојанства и интереса.

Представници Покрета ветерана, које предводи посланик Саша Дујовић и Партије ветерана Русије саопштили су да су потписали споразум о сарадњи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи