Читај ми!

Максимални напори у дијалогу са Приштином

Влада Србије улаже максималне напоре да у дијалогу са Приштином постигне одрживо решење, али за сада друга страна не показује спремност за компромис, изјавио премијер Ивица Дачић на састанку са амбасадорима Шпаније, Грчке, Кипра, Румуније и Словачке. Подршка коју Србији пружају ове земље је од изузетног значаја, оценио Дачић.

Председник Владе Србије Ивица Дачић истакао је на данашњем састанку са амбасадорима Шпаније, Грчке, Кипра, Румуније и Словачке да Влада Србије улаже максималне напоре да у дијалогу са Приштином постигне одрживо решење, али да за сада друга страна не показује спремност да се постигне компромис.

"Србија има јасну стратегију, формулисану у Платформи и одлукама парламента и, искрено, желимо праведно и одрживо решење које ће омогућити опстанак Срба на Косову и Метохији и обезбедити трајан мир у региону", нагласио је Дачић.

"Премијер је оценио да је за решавање проблема на Косову и Метохији од изузетног значаја подршка коју Србији пружају Шпанија, Грчка, Кипар, Румунија и Словачка, које нису признале једнострано проглашену независност јужне српске покрајине", саопштила је Канцеларија Владе за сарадњу с медијима.

Премијер се 25. фебруара састао са амбасадорима земаља Квинте, којима је пренео да је Влада Србије јединствена и сматра да се до праведног решавања проблема на Косову и Метохији може доћи само уз неопходан компромис обе стране.

Дачић је амбасадорима САД, Немачке, Британије, Француске и Италије и шефу Мисије ЕУ у Београду рекао да је циљ дијалога да се обезбеде сигурност и опстанак Срба у јужној покрајини и праведним и одрживим решењима достигне трајна стабилност региона.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи