Читај ми!

Привредни споразуми Србије и Вијетнама

После потписивања два споразума о привредној сарадњи, са министром индустрије и трговине Вијетнама Ву Ху Хоангом, шеф дипломатије Србије Иван Мркић рекао да се тим споразумима "отварају путеви" за наступ и присуство Србије у Вијетнаму.

Министри спољних послова Србије Иван Мркић и индустрије и трговине Вијетнама Ву Ху Хоанг потписали су два међудржавна споразума о привредној сарадњи, а током разговора у Ханоју договорили и конкретне кораке за њихово спровођење.

Мркић је Танјугу у главном граду Вијетнама рекао да се тим споразумима "отварају путеви" за наступ и присуство Србије у тој држави.

"Оно што је било до нас - гледали смо да учинимо до краја. Потписали смо и сагласили се о свему што би могло сутрадан, у будућности, да производи неку корист за нашу земљу", додао је Мркић.

Према његовим речима, Вијетнам има непрестан развојни пут који је задивљујући и који једноставно ствара простор за многе послове.

Он је такође рекао да је председнику Републике Вијетнама предато писмо председника Николића и да је у разговорима било осврта на многа политичка питања.

"Упознали смо их са нашом позицијом у вези Косова и захвалили се Вијетнаму због тога што подржава нашу позицију, и то врло постојано и врло чврсто."

Шеф српске дипломатије састао се јуче са премијером Вијетнама Тан Дунгом који је потврдио да Вијетнам остаје при чврстом ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Вијетнам је последња станица вишедневне турнеје министра Мркића по земљама Југоисточне Азије у оквиру које је поред Вијетнама, посетио Мјанмар, Лаос и Камбоџу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи