Читај ми!

Дијалог се наставља по плану

Портпаролка високе представнице ЕУ Маја Коцијанчич рекла да ће се дијалог Београда и Приштине наставити по плану, упркос изјави премијера Србије да су разговори запали у кризу.

Дијалог Београда и Приштине ће се наставити по плану, упркос изјави премијера Србије Ивице Дачића да су разговори запали у кризу, рекла портпаролка високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон Маја Коцијанчич.

"Немам посебан коментар на изјаву премијера Дачића, али ми верујемо да је дијалог у интересу како Београда тако и Приштине", изјавила је новинарима портпаролка Маја Коцијанчич и додала да је напредак у дијалогу, такође, у заједничком интересу.

Потврдила је да ће Кетрин Ештон у понедељак пре подне у Бриселу започети шесту рунду дијалога са Дачићем и косовским премијером Хашимом Тачијем, као и да се очекује да се разговори заврше истог дана.

Коцијанчичева није могла да прецизира дневни ред следеће рунде, али је рекла да ће премијери разговарати о истим темама о којима су прошлог месеца већ водили расправу, као и о примени већ постигнутих споразума.

Током претходне рунде било је речи о формирању заједнице српских општина на Косову, али се саговорници нису сложили о статусу и овлашћењима те заједнице, којој Приштина одриче право да доноси извршне одлуке.

Српски државни врх јутрос се одржао састанак на коме је усаглашен став да се и током предстојеће рунде инсистира на извршним овлашћењима за заједницу општина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи