Јелена Јевтић на челу новосадског УРС-а

Бившу чланицу Градског одбора ДС-а Јелену Јевтић чланица председништва УРС-а Верица Калановић именовала за нову Повереницу УРС-а за Нови Сад. Калановић је том приликом изјавила да се Уједињени региони залажу за доношење закона којим би се тачно утврдили приходи Војводине и најавила да ће УРС на пролеће бити формиран као партија.

Чланица председништва Уједињених региона Србије (УРС) Верица Калановић данас је званично именовала Јелену Јевтић за нову Повереницу УРС-а за Нови Сад.

Јелена Јевтић је бивша чланица Градског одбора Демократске странке (ДС), а током своје политичке каријере била је потпредседница Скупштине Војводине, покрајинска посланица, градска одборница, директорка Јавног предузећа Лисје и помоћница директора у Водама Војводине.

Јевтићева је на конференцији за новинаре рекла да је одлучила да напусти ДС јер "није могла довољно да промовише оно у шта верује".

"Верујем да ћу сада имати ту прилику јер су ми идеје које промовише УРС у овом тенутку најближе", додала је Јевтићева.

Јевтић је поручила и да ће у Новом Саду покушати да окупи све људе којима је стало до тог града и додала: "Од сада ћемо новосадски". 

Пре Јевтићеве, на месту председника Градског одбора Г17 плус, данашњег УРС-а, био је Далибор Новаковић који на унутарстраначким изборима није добио подршку чланства.

Градска организација Г17, а данашњи УРС је међу онима које су најчешће мењале руководство и чланство. Последње велико осипање десило се након лоших резултата коалиције УРС-а са Мајом Гојковић на изборима 2012. године у Новом Саду.

На питање да ли се могу очекивати још нека нова имена у УРС-у, Калановић је рекла: "Можемо очекивати све који мисле новосадски, али лицитирање имена није никада био мој манир". 

Јасно дефинисање прихода Војводине 

Уједињени региони Србије залажу се за доношење закона којим би се тачно утврдили приходи Војводине, јер то питање не може да буде ствар ничије политичке воље, поручила је Калановић.

"После доношења таквог закона, питање 'гди су наши новци', биће стављено ад акта", рекла је Калановић на конференцији за новинаре УРС-а у Новом Саду.

Истичући да се УРС залаже за јаку Војводину, Калановић је представила делове, како је рекла, иновативног програма УРС-а за ту покрајину, који се базира на четири принципа, а први међу њима је јасно дефинисање прихода Војводине, али и будућих региона у Србији што је предуслов за бржи развој.

Калановић је нагласила да се УРС, који ће на пролеће постати јединствена странка, залаже за модернизацију пољопривреде, пре свега кроз наводњавање, ширење тржишта и улагања, како се не би дешавало, приметила је Калановић, да се стално понавља да је Војводина житница Европе, а да буџетом мора да се помажу војвођански паори, јер им је суша "однела летину".

Калановић је изјавила и да не очекује да дијалог Београда и Приштине буде прекинут, али, како је нагласила, свесна је да ће морати да се уложе огромни напори да би се постигао компромис.

"Дубоко су грешили сви они који су мислили да ће преговори ићи лако и да се неће поставити ниједна дилема пред преговараче", рекла је Калановићева, одговорајући на питање да ли би могло доћи до прекида дијалога будући да је премијер Ивица Дачић указао да не зна у ком се смеру даље уопште могу водити разговори са Приштином.

Досадашњи преговори, како је истакла, показали су сву озбиљност српске владе и решеност да се коначно дијалог Београда и Приштине доведе до краја у интересу свих који живе на Косову и Метохији, а посебно Срба.

"Не мислим да ће доћи до прекида преговора, али сам свесна да ће огромни напори морати да буду уложени да би се компромис постигао", рекла је Калановићева. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи