Читај ми!

ЛДП: Нема реформи, нема ни инвеститора

Инвестициона клима у Србији уништена погрешном пореском и привредном политиком, политичком нестабилношћу и неизвесношћу која одбија инвеститоре и гуши домаћу иницијативу, због чега данас нема заинтересованих за улагање у Железару, оценио лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић рекао је да је инвестициона клима у Србији уништена погрешном пореском и привредном политиком, политичком нестабилношћу и неизвесношћу која одбија инвеститоре и гуши домаћу иницијативу, због чега данас, како је истакао, нема заинтересованих за улагање у смедеревску Железару.

Јовановић је у писаној изјави упозорио да амбиција државе да се понаша као патрон и газда свега јесте камен око врата привреди.

Према његовим речима, пет хиљада људи у Смедереву, као ни милион незапослених у Србији, неће запослити ни шеици, нити руски, амерички или азербејџански инвеститори, ако се не промене закони, не одустане од демагогије и не схвати да је решење у ослобађању тржишта, развоју домаћег инвестирања, укидању пореског пресинга и смањењу јавне потрошње.

"Нема кредибилитета и то је кључни проблем. Инвеститори, домаћи и страни, не верују у Србију и боје се сталне промене правила игре, монопола, манипулације, затварања тржишта, нових пореза, преваљивања дефицита и трошкова неефикасне државе на њихова ледја, јер виде искуства других који су овде покушали нешто да раде", сматра Јовановић.

Како је оценио, радници у Железари су све време били рационалнији, одговорнији и реалнији од политичара који су им обећавали немогућа или мало вероватна решења.

Политичари су, према Јовановићевим речима, после избора, уместо да трагају за решењима, "наставили да уништавају земљу неразумним задуживањем, очувањем ланца неликвидности и толерисањем хаоса који влада у сектору јавних предузећа".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи