Читај ми!

ЛДП критикује доделу одликовања

Одлука председника Србије да одликује више председника бивших совјетских република скандалозна, рекао члан председништва ЛДП-а Бојан Ђурић. Он је критиковао и "намеру државе да издваја додатну помоћ за оптужене у Хагу".

Члан Председништва Либерално-демократске партије Бојан Ђурић критиковао је што је председник Србије Томислав Николић одликовао више председника бивших совјетских република и што се саветник председника Оливер Антић на годишњицу обележавања злочина у Штрпцима у Хагу састао са осуђеницима.

Ђурић је на скупштини Општинског одбора ЛДП-а у Ужицу, навео да је одлука председника Србије да одликује "бројне обожаваоце Милошевића и Шешеља скандалозна", а критиковао је и "намеру државе да издваја додатну помоћ за оптужене у Хагу".

"Срби на Косову немају шта да једу, док се дају авионске карте и помоћ онима који су у Хагу. Николић даје ордење Милошевићевим и Шешељевим обожаваоцима, анонимном немачком глумцу чија је једина 'заслуга' то што је тражио да се не усваја Резолуција о Сребреници", рекао је Ђурић, а саопштено из ЛДП-а.

Ђурић је навео и да је међу осуђенима у Хагу Милан Лукић "човек који је водио јединицу која је људе извукла из воза да би касније били побијени".

"Мало Европе, мало СССР-а, мало преговора с Приштином, мало новчане повишице и привилегија за хашке оптуженике, док на Косову народне кухиње немају хране. Док се СМС-овима сакупља помоћ за Косово, председник дели ордење Путину и Лукашенку. Па није Србија шупа за чување одликовања Путину, ни ону титулу почасног доктора није понео када је прошли пут био у Србији", рекао је Ђурић.

Ђурић је навео и да актуелна власт "покушава да води дијалог са Приштином, да копира политику ЛДП-а", али да је у томе неуспешна, "као и сваки плагијатор који не разуме суштину" и да "неће бити никакве користи ни за Србе, ни за Албанце ако све изгледа као да нас је Европа натерала на нешто да бисмо добили датум".

Члан Председништва ЛДП-а навео је и да инфлација и "даље дивља", да скоро милион људи нема посао, да се држава задужује по стопи која ће "генерације гурнути у дужничко ропство" и да хиљаду школа нема пристојан тоалет.

ЛДП, додао је Ђурић, неће ћутати, јер "види да се Србија поново претвара у барутану 90-их", на шта се мора одговорити политички организовано.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи