Читај ми!

Прекомпонована власт у Косовској Митровици

У Косовској Митровици прекомпонована власт, и у њој више није ДСС. Нову одборничку већину чине СНС са УРС-ом, СПС-ом, Грађанском иницијативом "Србија, демократија, правда - Оливер Ивановић" и ПУПС-ом. Напредњаци оптужују ДСС да личне и страначке интересе поставља изнад интереса грађана, а ДСС одговара да не жели да учествује у издаји града.

У Општини Косовска Митровица, прекомпоновање власти. Српска напредна странка раскинула је коалицију са Демократском странком Србије. Напредњаци оптужују ДСС да личне и страначке интересе поставља изнад интереса грађана, а ДСС одговара да не жели да учествује у издаји града. Власт у Косовској Митровици сада чине СНС, УРС, социјалисти, ПУПС и Грађанска иницијатива "Србија, демократија, правда" Оливера Ивановића.

У Косовској Митровици, ДСС одлази у опозицију. Није пресудила висока политика и судбина севера покрајине већ, тврде напредњаци, кључеви стана. Наиме, ДСС је свом члану дао кључеве стана намењеног породици Вучетић, чија су деца недавно повређена у бомбашком нападу у Бошњачкој махали.

"Не желим да грађани Косовске Митровице буду таоци политике коју види ДСС не само у последње две године већ читаву деценију у Косовској Митровици и у опште на северу покрајине", каже заменик директора Канцеларије за КиМ Крстимир Пантић.

ДСС одбацује оптужбе и тврди супротно - да је борба за национални опсатанак кључни разлог за раскид коалиције са напредњацима.

"Ми нисмо хтели да толеришемо издају у овом граду, нисмо хтели да учествујемо у томе и да будемо декор. Мислим да ми часно, достојенствено, не желимо да учествујемо у издаји града кога смо бранили тако упорно задњих 13 година", каже Марко Јакшић из ДСС-а.

Нова већина има 17 од 30 одборника, а са места председника Скупштине општине сменила је представника ДСС-а и изабрала одборницу са листе Оливера Ивановића "Грађанска иницијатива - Србија, демократија, правда".

"Ја се надам да ће ново руководствао водити рачуна о томе да у периоду који је пред нама скрене пажњу на оно што су стварни општински проблем, а не да причамо ми о односима између Русије и Америке, јер то није локални проблем. Локални проблеми су водовод, канализација, чистоћа, телефонија, вода, струја и паркинг", каже Оливер Ивановић.

Косовску Митровицу чека и избор председника Општине, јер је Крстимир Пантић -који је и заменик директорија Канцеларије за Космет - због сукоба интереса, поднео оставку на место првог човека Косовске Митровице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи