Читај ми!

Живковић прикупља потписе за Нову странку

Некадашњи премијер Србије и кооснивач Нове странке Зоран Живковић започео је у Лазаревцу прикупљање 10.000 потписа грађана неопходних за регистрацију те партије.

Потписима Зорана Живковића и Владимира Павићевића у Лазаревцу, започело је прикупљање 10.000 потписа за регистрацију Нове странке која ће званично бити основана 7. априла у Београду.

Сат времена пре заказаног састанка са симпатизерима и чланством, у холу испред улаза у велику салу градске скупштине Лазаревца, око две стотине грађана је потписало Изјаву оснивача о оснивању политичке странке. Пред великим бројем новинара и грађана, као суоснивачи Нове странке, изјаву су први потписали Зоран Живковић и Владимир Павићевић.

Окупљенима се потом обратио један од суоснивача и члан Иницијативног одбора Нове странке Владимир Павићевић.

"Умртвљена је нада да може бити боље у Србији, као да је у питању некаква анестезија", рекао је Павићевић додавши да је то недопустиво, те да ће Нова странка пробудити ту наду за коју, како је истакао Павићевић, зна да постоји међу људима.

У обраћању симпатизерима Нове странке, бивши премијер Србије Зоран Живковић посебно се осврнуо на дневнополитичка збивања и актуелне афере. Он је посебно апострофирао проблем са јавним набавка понудивши и решење за које ће се залагати Нова странка.

"Јавне набавке су тренутно јавне, хитне и тајне. Има ту свега, али најмање транспарентности. Проблем ћемо решити тако што ћемо направити сајт са свим подацима у вези јавних набавки, који ће грађанима бити доступни у свако време", рекао је Живковић и додао да тај сајт грађане неће коштати ни близу колико су их стајали сајтови Оливера Дулића и Драгана Шутановца.

Живковић је део свог обраћања грађанима Лазаревца посветио економским темама, наводећи да је излаз из тренутне економске кризе у успешном привлачењу великих страних инвестицијама у транспарентној и легалној процедури.

"Србији не требају шеици и Шарићи, већ реномирани и светски познати улагачи", истакао је Живковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи