Читај ми!

Следеће недеље посланици о избеглицама

Предлог резолуције о поштовању људских права, изгнаних и прогнаних са простора бивше Југославије биће прва тачка на дневном реду нове седнице Скупштине Србије која ће бити започета у понедељак, рекао Председник Скупштине Небојша Стефановић.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић најавио је да ће бити започета нова седница парламента, а прва тачка о којој ће посланици расправљати биће Предлог резолуције о поштовању људских права, изгнаних и прогнаних са простора бивше Југославије.

Стефановић је новинарима у парламенту, након седнице скупштинског Колегијума, рекао да је договорено да следећа ванредна седница буде одржана 11. фебруара. 

Председник Скупштине је истакао да, стављањем на дневни ред Предлога резолуције о поштовању људских права, изгнаних и прогнаних и других грађана који су оштећени имовинским и другим правима у државама насталим на подручју бивше Југославије, држава показује озбиљан и одговоран однос према људима који су остали без своје имовине и који су прогнани са својих огњишта.

Он је подсетио да је резолуцију предложио посланик СНС-а Миодраг Линта, који је и председник Коалиције удружења избеглица у Србији.

Како је раније најављено, на дневном реду седнице 11. фебруара требало би да се нађе и предлог Врховног савета судства о престанку функције председнице тог савета и Врховног касационог суда Нати Месаровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи