Читај ми!

Државни изнад партијских интереса

Борба против корупције биће настављена и неће бити заштићених, рекао први потпредседник Владе Александар Вучић. Избори ће бити у функцији државних, а не партијских интереса, иако би СНС-у сада избори одговарали, рекао Вучић.

Први потпредседник Владе Србије и лидер Српске напредне странке рекао је да би СНС-у  избори у овом тренутку највише одговарали, али су јој, како је рекао, важнији интереси државе и народа.

"СНС можда никада неће бити у ситуацији као што је данас и у погледу гласова и функција које би могла да добије. Избори би јој највише одговарали, али су јој, пре свега, у овом тренутку важнији интереси Србије и народа", рекао је Вучић на конферецији за новинаре после седнице Председништва странке, на којој је анализирана актуелна политичка ситуација.

Према његовим речима, за напредњаке је најважније да се настави рад на извлачењу Србије из кризе, на добијању датума преговора са ЕУ и привлачењу инвестиција.

Вучић је рекао и да је први закључак са данашње седнице да ће борба против корупције бити настављена и да неће бити заштићених.

Како је рекао Вучић, надлежни државни органи спроводе све мере у складу са законом у оквиру борбе против криминала и корупције.

"Неће и не сме бити заштићених без обзира на име, преизме, функцију. То се односи на 24 предмета које је покренула Верица Бараћ и Савет за борбу против корупције, али и на случај Шарић, 'Развојна банка Војводине', 'Галеника'", нагласио је Вучић.

Вучић је рекао да је намера напредњака да у сваком тренутку ураде све за Србију и њене грађане и да се тиме руководе.

Неће бити заштићених

"СНС неће одустати од првог принципа, неће бити заштићених, макар се он презивао Вучић, Петровић, Николић. Намерно нисам рекао нека друга имена", рекао је Вучић.

Изненадили бисте се кад бисте видели ко се све са ким састајао, али то није мој посао. Мој посао је да утврдимо ко је вршио кривична дела, навео је Вучић.

Он је тако одговорио на питање новинара да ли постоји одређени рок у којем би могле да буду потврђене или оповргнуте сумње усмерене против премијера Ивице Дачића.

Вучић је поновио да искључиво размишља о томе шта је најбоље за земљу и додао да "ниједан папир у јавност није изашао из служби безбедности већ из полиције".

"Ни из једне службе безбедности, ВОА, БИА или ВБА, није изашао ниједан папир већ из полиције. И то нико није покушао ни да сакрије", рекао је Вучић.

На питање да ли ће избор директора полиције бити тема на седници Владе, Вучић је рекао да неће.

Вучић је рекао да бивши шеф Националног савета за безбедност и садашњи потпредседник ДС-а Миодраг Ракић и бивши председник Србије Борис Тадић нису починили кривично дело, али да је политичко питање шта су све знали када су хтели да праве владу са Даћићем.

Он је рекао да о састанцима премијера Србије Ивице Дачића са чланом клана Дарка Шарића није био обавештен до пре неколико дана.

"СНС око тога ништа није знао, а о састанцима Дачића и Радуловића сам сазнао пре неколико дана", рекао је Вучић.

После Берлина више о датуму

Вучић је најавио да ће у фебруару отпутовати у Берлин како би са немачким званичницима разговарао о томе да ли Србија може да добије датум за отпочињање преговора са ЕУ.

Рекао је да ће у Берлин путовати у делегацији са Милицом Делевић и потпредседницом Владе за европске интеграције Сузаном Грубјешић.

Вучић је нагласио да се тамо неће срести са канцеларком Ангелом Меркелом већ са министрима одбране и спољних послова и, како је истакао, најважнијим члановима Бундестага који одлучују о судбини Србије.

"Ја сам мали човек по значају и функцији да се сретнем са Ангелом Меркел", рекао је Вучић и додао да ће се по повратку из Берлина знати више о датуму, који је по нас веома важан.

Вучић је, такође, навео да је ово прва влада која није добила ниједну озбиљну критику Запада док је, са друге стране, Русија поручила да са њом најрађе сарађује.

Он је навео да је на седници Председништва још једном подвучено да грађани тешко живе, да је неопходно да се привуче много више инвестиција, али и да је актуелна Влада имала много више успеха у претходних шест месеци од свих претходних влада.

Вучић је рекао и да Председништво СНС-а није разговарало о промени власти у Београду.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи