Читај ми!

СНС одбацује наводе ДС-а о трошковима

Напредњаци одбацују наводе ДС-а да су нетачне информације о трошковима администрације некадашњег председника Бориса Тадића, истичући да нико не може да демантује егзактне податке.

Српска напредна странка одбацила је наводе Демократске странке да су нетачни информације о трошковима администрације некадашњег председника Бориса Тадића, истичући да нико не може да демантује егзактне податке.

"Нико, па ни чаробњаци из ДС, не може да демантује егзактне податке који су лако проверљиви и доступни свима", поручују из СНС.

У тој странци кажу да управо ти подаци говоре да је чињеница да је администрација Бориса Тадића само за првих пет месеци прошле године потрошила скоро 80 одсто буџета предвиђеног за 2012. годину.

"Такође, чињеница је да је нова председничка администрација уштедела држави 30 милиона динара", пише у саопштењу.

Напредњаци наводе да ДС, ако сматра да однос какав су имали према држави није нерационалан, има "изузетно чудно виђење појмова штедљивост и рационалност".

"Ако им месечни телефонски рачуни од пола милиона динара, колико су умели да троше, звуче рационално, онда то само још једном говори о погрешном и штеточинском начину на који су водили државу", наводи СНС.

Уз напомену да је администрација председника Томислава Николића у седам месеци претходне године уштедела држави 30 милиона динара, а да су притом активности председника остале на истом, па чак и на вишем нивоу, СНС истиче да та чињеница говори, такође, о рационалном и домаћинском располагању државном имовином, којим се руководи нова председничка администрација.

СНС пружа пуну подршку Николићу и очекује да ће се његова администрација и убудуће одговорно понашати према грађанима и према државном буџету, "ма колико то можда изгледало чудно појединцима из бившег режима ДС".

Из Прес службе председника Србије јуче је саопштено да су у мају затекли готово празну касу са потрошених 80 одсто средстава, што је више од 194 милиона динара из планираног буџета, а ДС је раније данас демантовала те тврдње и навела да се трошило у складу са законом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи