Читај ми!

Дачић на Молитвеном доручку

Премијер Ивица Дачић представљаће Србију на традиционалном Молитивеном доручку у Вашингтону 7. фебуара. Доручку ће присуствовати и саветник председника Оливер Антић, као и посланик и чланица Одбора за европске интеграције Љубица Васић.

Молитвени доручак 7. фебруара у Вашингтону и ове године ће, уз америчког председника Брака Обаму, окупити високе америчке званичнике, конгресмене и угледне госте из целог света, а Србију ће представљати премијер Ивица Дачић.

Осим премијера, доручку ће присуствовати и саветник председника Србије Томислава Николића Оливер Антић, као и посланик Скупштине Србије и чланица Одбора за европске интеграције Љубица Васић, речено је Танјугу у организацији скупа.

Молитвени доручак се још од 1953. године традиционално одржава сваког првог четвртка у фебруару, а почасни говорници су амерички председник и још један гост чије име остаје изненађење.

Домаћин скупа су амерички конгресмени из обе странке а организација је поверена конзервативној хришћанској организацији "Фелоушип фаундејшен".

Цео догађај се поред самог молитвеног доручка у хотелу Хилтон састоји и од низа састанака страних званичника са конгресменима, тематских скупова и семинара.

Традиција окупљања почела је за време мандата председника Двајта Ајзенхауера, који је окупио групу конгресмена на скупу чији је циљ био да се помогне у превазилажењу подела у тадашњем америчком друштву.

Касније су позиви да учествују на Молитвеном доручку упућени и страним делегацијама. Скупу у вашингтонском хотелу Хилтон обично присуствује око 3.000 званица.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи