Читај ми!

Одблокиран пут у Зубином Потоку

Путни правци који воде ка прелазима Јариње и Брњак су проходни. У Зубином Потоку Срби уклонили аутомобиле и камионе којима су блокирали пут ка Брњаку. Због блокаде колона возила Еулекса и косовске пограничне полиције заустављена јутрос у Зубином Потоку.

15.23 - Проходни путеви ка прелазима Јариње и Брњак на северу Космета.

Сви путни правци на северу Косова који воде ка прелазима Брњак и Јариње, проходни су пошто су јутрос од осам часова били делимично блокирани.

С коловоза су уклоњени аутомобили који су служили као препреке, рекли су за агенцију Бета српски извори из Зубиног Потока.

Грађани прате ситуацију на терену, одлучни, како кажу, да свим демократским средствима онемогуће косовске царинике и пограничне полицајце да копненим путем стигну на Брњак.

За припаднике Кфора и других међународних мисија, које се нису ставиле у службу Приштине, омогућен је несметан пролаз, како у Ибарском Колашину, тако и на путу Косовска Митровица - Рашка до прелаза Јариње.

Јутрос око осам часова Срби у Зубином потоку су блокирали пут Приштина-Рибариће и тиме зауставили колону возила са припадницима Еулекса и косовске пограничне полиције, тако да особље Еулекса и косовске полиције није успело јутрос тим путем да стигне на интегрисани прелаз Брњак.

Косовски Срби и јуче су држали у блокади тај путни правац, а у општини Звечан, у месту Рударе, такође су током јучерашњег дана зауставили возила Еулекса која су се кретала ка прелазу Јариње.

Грађани, привредници и приватни предузетници не прихватају да дажбине плаћају Приштини, већ траже да остану у пореском систему Србије и порезе на додату вредност и акцизе плаћају својој држави.

Србе на северу Косова збуњују контрадикторне изјаве из Београда и Приштине и зато очекују да председник и премијер Србије приме на разговор челнике локалних самоуправа са севера Покрајине и разјасне им шта је стварно договорено током последње рунде преговора у Бриселу, преноси Бета.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи