Читај ми!

УРС: Највише кошта исељавање из региона

Највише кошта исељавање људи из региона и њихово сливање у Београд и Нови Сад, наводи УРС. Да су људи из ДС-а изашли из својих фотеља и истински, а не маркетиншки, упознали Србију, знали би да је Стара планина висока преко 2.000 метара, саопштава УРС.

Уједињени региони Србије подсећају Демократску странку да највише кошта исељавање људи из региона и њихово сливање у Београд и Нови Сад и да је до тога довела политика централизма.

"Највише кошта исељавање људи из региона и њихово сливање у Београд и Нови Сад. Из региона су се иселиле десетине хиљада грађана. Одселили су се, јер нису имали једнаке шансе као они у већим срединама. До тога је довела политика централизма", наводи се у саопштењу УРС-а.

УРС у саопштењу, које је уследило након саопштења ДС у коме демократе питају лидера УРС-а и министра Млађана Динкића колико кошта пројекат Стара планина, наводи да је жалосно да је лидер ДС Драган Ђилас "када је засео на чело ДС", наследио и наставио политику централизма коју је та странка водила у претходним годинама.

"Ако бисмо се водили логиком којом су Ђилас и ДС критиковали инвестицију на Старој планини, могли бисмо да упитамо: колико кошта мост на Ади, колико аутомобила прелази преко њега сваког дана и колико деценија је потребно да би се он отплатио?"

У УРС-у наводе и да такво питање не постављају, јер су свесни да је развој инфраструктуре важан, да без инфраструктуре нема једнаких шанси и да се стога инфраструктура мора развијати не само у Београду, већ у свим регионима Србије.

Они подсећају ДС и Ђиласа да су Аустрија, Италија и Швајцарска своја неразвијена планинска подручја одржала управо кроз развој туризма и додају да је Стара планина једна од најперспективнијих туристичких локација у Србији, што су студије изводљивости, коју су израдиле најугледније светске куће, и показале.

У УРС-у тврде и да су људи из ДС изашли из својих фотеља и истински, а не маркетиншки, упознали Србију, знали би да је Стара планина висока преко 2.000 метара.

"Питамо да ли шансу за развој стеновите и шумовите Старе планине виде у подизању фабрика са димњацима или можда у сетви пшенице на 2.000 метара надморске висине. На тим висинама, подсећамо, готово ниједна пољопривредна култура не успева, али и те како успева планински туризам", наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи