Читај ми!

Дрецун: Изјава Вилхелма провокација

Изјава немачког амбасадора да би требало разговарати о чланству Косова у УН намерно изазвана провокација, која не може да побољша дијалог Београда и Приштине, оценио председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун.

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оценио је да изјава немачког амбасадора Хајнца Вилхелма, да би на преговорима у Бриселу требало да се разговара и о чланству Косова у УН "намерно изазвана провокација која не може да побољша дијалог" Београда и Приштине.

"Ако се настави са таквим условима и постављањем готово диктата као што је чланство Косова у УН, не видим европску перспективу за Србију већ идемо у још већи проблем, у велику Албанију", рекао је Дрецун.

Он је новинарима у Скупштини Србије рекао да Немачка треба да поштује интересе Србије и њених грађана и да је свака изјава попут оне коју је дао немачки амбасадор Хајнц Вилхелм неприхватљива и да Србију удаљава од ЕУ.

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију је рекао и да такве изјаве повећавају број грађана који се противе уласку Србије у Европску унију.

"Да ли је циљ Немачке политике на Балкану стабилизација односа Београда и Приштине и ако то јесте онда оваква условљавања нису добра", указао је Дрецун и истакао да Србија неће прихватити чланство Косова у УН нити да две стране размене амбасадоре.

Упитан о слању официра за везу у Приштину, Дрецун је рекао да се то чини како би две стране побољшале комуникацију и да то нема везе са амбасадорима.

Амбасадор Немачке Хајнц Вилхелм изјавио је да је и чланство Косова у УН једно од питања које треба да се нађе "на столу" у Бриселу као и да је важно да Србија поред повлачења из паралелних институција на северу Косова престане да блокира Косово да постане члан низа европских и међународних институција.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи