Читај ми!

Значајне уштеде новог председништва

Ново Председништво Србије уштедело 30 милиона динара уз покривање трошкова који су затечени у првих шест месеци 2012. године, саопштила Прес служба председника Србије. Администрација бившег председника нерационално трошила средства, наводи се у саопштењу.

Администрација бившег председника је нерационално трошила средства, нарочито у делу репрезентације, мобилних телефона, коришћења службених аутомобила и трошкова путовања у иностранство, утврђено је анализом трошкова, саопштила је Прес служба председника Србије.

Ново Председништво уштедело 30 милиона динара, уз покривање трошкова који су затечени у првих шест месеци 2012. године. Затечена је готово празна каса са потрошених 80 одсто средстава, што је више од 194 милиона динара из планираног буџета, наводи се у саопштењу.

Председник Николић је увео нове стандарде и правила, значајно смањио трошкове, те није било потребе да се председништво задужује код Владе Србије, како би покрило мањак у буџету.

Да би се на практичном примеру показало домаћинско пословање на Андрићевом венцу, у периоду од шест месеци 2011. године у односу на исти период 2012. године, како истичу из Прес службе председништва, трошкови путовања у иностранство су готово два и по пута мањи, а укупан број путовања у Председништву је остао непромењен.

Трошкови репрезентације су смањени четири пута, тако да је у претходном периоду буџет премашен за 10 одсто, док садашњи корисници нису утрошили ни једну трећину планираних средстава. Запослени сами сносе трошкове репрезентације, осим у изузетним случајевима.

Трошак репрезентације претходног састава износио је, како се прецизира, 8.251.286 динара.

Што се тиче трошкова мобилних телефона, претходни састав је потрошио 8.465.255 динара, док је актуелна поставка утрошила 2.828.688 динара, што је готово четири пута мање.

Укупна уштеда новог председништва износи 30 милиона динара, уз покривање трошкова који су затечени у првих шест месеци 2012. године.

Рационално и домаћинско управљање средствима је могуће и то је пример који би требало да следе и друге државне институције, закључује се у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи