Читај ми!

Договор о царини подрива темеље државе

Лидер ДСС-а Војислав Коштуница оценио да се договором о наплати царине на Косову "подривају сами темељи државе" и сматра да премијер Ивица Дачић треба одмах да поднесе оставку.

Договором о наплати царине на Косову "подривају се сами темељи државе", рекао председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница и додао да премијер Ивица Дачић треба одмах да поднесе оставку.

"Захтевамо од Уставног суда да одмах донесе одлуку о обустављању примене уредбе која се, заправо, односи на интегрисано управљање границом, јер се са последњим Дачићевим договорима о наплати царине подривају сами темељи државе", рекао је Коштуница за агенцију Бета.

Према његовим речима, нови договор Дачића и косовског премијера Хашима Тачија, постигнут прошле ноћи у Бриселу о успостављању и наплати царине, значи да је између Србије и Косова направљена међудржавна граница.

"Колико јуче, Дачић је тврдио да се ништа није променило са постављањем граничних прелаза, а данас имамо и наплату царине. Овакво противдржавно деловање српског премијера, нажалост, представља нови крунски доказ зашто Дачић више нема никакав легитимитет да обавља посао председника Владе, и зато мора одмах да поднесе оставку", рекао је Коштуница.

Лидер ДСС-а рекао је да, уколико се Уставни суд и даље буде оглушивао и не буде радио свој посао, онда је и суд директан саучесник у рушењу уставног поретка Србије, што захтева покретање кривичне одговорности самог Уставног суда.

Дачић је рано јутрос, после разговора с председником Владе Косова Тачијем у Бриселу, казао да је постигнут договор да се царина и дажбине на северу Косова уплаћују у посебан фонд за развој севера.

Председник Владе Косова Хашим Тачи рекао је, међутим, да ће се сада наплаћивати царина по косовским законима и да је Србија преузела обавезу да расформира "паралелне" структуре безбедности на Косову.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи