Читај ми!

УРС: Србија треба са свима да разговара

Србија сарађује са свима на фер начин и пружа руку сарадње онима који не угрожавају њене државне интересе, рекао портпарол УРС-а Марко Селаковић. Најава посете премијера Хрватске Србији указује да се односи две земље поново граде и развијају, рекао Селаковић.

Најава посете премијера Хрватске Зорана Милановића Србији охрабрујући је гест који указује да се односи две земље поново граде и развијају, након што су претходних месеци захладнели, поручио је портпарол Ујединињених региона Србије Марко Селаковић.

"Комшије морају да разговарају. Ако комшије не разговарају нема ни слоге, ни развоја. Може једна кућа да буде боља од друге, али ниједна кућа није срећна и не живи добро ако са комшијом разговора нема", рекао је Селаковић на конференцији за новинаре.

Портпарол УРС-а нагласио је да Србија треба са свима да разговара, али и да зна шта је интерес државе.

Селаковић је подсетио да су функционери Владе из редова УРС претходних неколико дана имали доста активности на јачању међународног угледа и позиције Србије која, како је нагласио, мора да разговара са свима који су добронамерни и који жели да улажу у Србију и прихвате њене законе.

Указујући да је лидер УРС Млађан Динкић, који је и министар финасија и привреде, у претходних неколико дана боравио у Москви и Абу Дабију, где је потписао неколико важних уговора за Србију, а данас у Бечу; да је потпредседница Владе Верица Калановић са Кинезима потписала уговоре о изградњи моравског коридора и ауто-пута Нови Сад - Рума, а да Сузана Грубјешић од данас креће "у шатл дипломатију", Селаковић је рекао да је јасно да Србија сарађује са свима на фер и партнерским односима.

"Јасно је да Србија сарађује са свима на фер и партнерским односима и да пружа руку сарадње онима који не угрожавају њене државне и националне интересе", нагласио је портпарол УРС-а.

Зауставити прогон у Куршумлији

Селаковић је рекао ида је претходне месеце обележио политички прогон чланова УРС-а у Куршумлији који су "избацивани са посла, приморавани да чисте град, шиканирани на сваки начин, а све то је доживело је кулминацију јуче када је оштећен аутомобил Дејана Милошевића, председника Општинског одбора УРС у Куршумлији".

"Снажно апелујемо на наше партнере да се о проблемима у Куршумлији разговара и да се они не гурају под тепих, јер атмосфера политичког прогона никоме не доноси ништа добро. Такође, очекујемо од премијера и министра полиције Ивице Дачића да се изврши објективна истрага и утврде све околности под којима је оштећен аутомобил Милошевића, као и да се пронађу и на адекватан начин процесуирају починиоци", објаснио је Селаковић.

Уједињени региони Србије такав приступ заговарају и тако раде у 16 општина и градова који воде и верујемо да ће на тај начин овим проблемима приступати и наши партнери у наредном периоду, рекао је портпарол УРС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи