Читај ми!

ЛДП: Казна Јовановићу неправедна

Одлука скупштинског Административног одбора да новчано казни лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића је неправедна, саопштила та странка. Свако је могао да види да Јовановић на седници парламента није рекао ништа увредљиво, истиче се у саопштењу.

Либерално демократска партија сматра да је одлука скупштинског Административног одбора да новчано казни лидера те странке Чедомира Јовановића неправедна, као и да је "свако могао да види да Јовановић на седници парламента, када су му изречене две опомене, није рекао ништа што би било кога могло да увреди".

"Подсећање председника парламента Стефановића на његову радикалску прошлост није нешто што би у нормалном парламентарном животу могло да буде предмет било какве опомене", оцењују у саопштењу либерали.

Како наводе, разне власти су долазиле и пролазиле у парламентарном животу Србије, али није забележено да "овакви људи буду на челу тако важних институција".

"Нисмо ми ти које су износили из Скупштине, јер нису хтели да напусте говорницу, него Небојша Стефановић и њему слични. Зато нас оваква одлука владајуће већине не изненађује", наведено је у саопштењу.

ЛДП сматра да су политичке разлике увек постојале и да ће оне увек бити део политичког живота, али да је недопустиво да власт покушава да дисциплинује опозицију.

"У томе нису успели заједно Шешељ и Вучић, тако да ни сада СНС нема шансе", стоји у саопштењу ЛДП.

Из те странке наводе и да је одлуком да новчано казни Јовановића са 15.000 динара Административни одбор "само покушао да остави децу из Дома за незбринуте без тог новца" пошто, како наводе, лидер ЛДП-а годинама скупштинску плату издваја у хуманитарне сврхе.

Председник ЛДП ће, како кажу у странци, тај износ ипак дати Дому за незбринуту децу.

Одбор је раније данас изрекао новчане казне Јовановићу за две опомене, Маријану Ристичевићу из посланичке групе СНС, као и Јанку Радаковићу и Срдјану Миливојевићу из Демократске странке за по једну опомену.

Јовановићу је кажњен са 15.000 динара, а Ристичевић, Радаковић и Миливојевић 7.500 динара, а новац од казни које Административни одбор изрекне иде у Фонд солидарности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи