Читај ми!

Дачић: Нећу да полемишем са ДС-ом

Не дам да се у јавности створи слика да је СПС кочница у борби против криминала и не желим више да полемишем са ДС-ом и ЛДП-ом, рекао Ивица Дачић. Премијер најавио отварање нових граничних прелаза према Македонији и да ће ускоро бити именован нови састав Координационог тела за југ земље.

Премијер Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да не жели више да полемише са Демократском странком и да не зна зашто би то радио, јер се ради о кампањи коју та партија не сме јавно да изговори, него је води кроз поједине медије.

Не дам да се створи слика која се ствара у јавности да је Социјалистичка партија Србије кочница у борби против криминала, рекао је Дачић на обележавању Дана граничне полиције у Прешеву. 

Премијер Србије је додао да га је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић јавно похвалио да је једини политичар који је говорио исто и пре и после избора.

"Шта то значи? Да ли то значи да неки други лажу? Немам шта да кријем пред народом, јер ако се неком не свиђа шта радим не мора да гласа за мене", поручио је Дачић.

Премијер Србије је демантовао лидера ЛДП-а да актуелна власт свађа Србију с Европом, али и његову тврдњу да државни органи нису расправљали о ребалансу буџета.

"Како ми то свађамо некога са Европом? Пре недељу дана сам био у Бриселу где сам водио изванредне разговоре. Имамо изванредну комуникацију и очигледно је да Чедомир Јовановић није добро обавештен", рекао је Дачић.

О ребалансу буџета, додао је Дачић, расправљали су Национални савет за привредни опоравак, Социјално-економски савет, Национални аграрни савет.

"О томе смо имали састанак и са синдикатима, Млађан Динкић је имао састанке и са другима, не знам с ким је још требало да разговарамо", рекао је Дачић.

Развој југа Србије

Како је најавио премијер, ускоро ће бити именован нови састав Координационог тела за југ Србије. Дачић је додао да је обележавање Дана граничне полиције организовано у Прешеву управо да би се видело да је држава присутна и на југу Србије.

"Ових дана биће именован састав новог Координационог тела за југ Србије о чему сам разговарао са представницима више западних амбасада, са Мисијом ОЕБС-а и Ризом Халимијем који је легитимни народни представник у Скупштини Србије", рекао је Дачић.

Према његовим речима улога тог тела биће да брине о решавању "конкретних проблема", али и да уради нешто на економском развоју.

"Његова улога је да подстакне развој, да решимо проблеме у вези са образовањем и да буду отворена врата за што веће учешће припадника националних мањина у свим институцијама Србије", рекао је Дачић.

Премијер је најавио наредних недеља састанак са представницима пет округа (Нишавски, Пиротски, Топлички, Јабланички и Пчињски) у којима се, како је рекао, налази више од половине најнеразвијенијих општина у Србији.

"Циљ разговора је да се што боље организујемо како бисмо помогли југу Србије кроз заједнички наступ у европским фондовима и пред страним инвеститорима. Задужићу људе из владе и одредјене привреднике да се баве развојем овог стратешки веома битног краја, јер ако оставимо овај део Србије без становништва свака политичка изјава биће сувишна", рекао је Дачић.

Упитан да коментарише примедбе које је Србија добијала због великог броја азиланата Дачић је потврдио да је тих примедби било, али је додао да последњих година велики број азиланата долази у нашу земљу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи