Читај ми!

Опроштајни пријем Конузина

Поводом завршетка мандата у Србији, Александар Конузин организовао опроштајни пријем у руској амбасади. Захваливши му на свему што је учинио за Србију, председник Томислав Николић пожелео му је све најбоље, са жељом да се увек радо враћа "својој кући, Србији".

Амбасадор Руске федерације у Београду Александар Конузин приредио је опроштајни пријем, коме је присуствовао и председник Србије Томислав Николић.

Опраштајући се, тешка срца, како је навео, од Србије и српског народа, Конузин је изјавио да на њега велики утисак оставља енергија коју нова влада улаже у развој српско-руске сарадње.

Он је захвалио и претходној влади на сарадњи, подсетивши да је са том владом склопљен и енергетски споразум, чиме је и отпочета сарадња у овом домену од великог значаја за обе земље.

Конузин, који ускоро одлази са места амбасадора у Београду, такође је изразио захвалност министарству спољних и унутрашњих послова, а нарочито Српској православној цркви и патријарху Иринеју, који је присуствовао пријему, као и "свој српској интелигенцији".

Председник Србије Томислав Николић истакао је да Конузин у овој земљи, која је, како је рекао, "његова кућа", није био само "радо виђен гост" већ и добар домаћин.

Захваливши му на свему што је учинио за Србију, Николић је пожелео руском амбасадору срећан пут и све најбоље, са жељом да се увек радо враћа "својој кући, Србији".

Пријему су присуствовали и председник Скупштине Србије Небојша Стефановић, саветник председника Србије Марко Ђурић, министри Алиса Марић, Братислав Цветковић, Велимир Илић и Милан Бачевић, председник Скупштине града Београда Александар Антић...

На пријему су били и стални координатор УН у Србији Вилијам Инфанте и шеф делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер.

Такође пријему су присуствовали и тужилац Владимир Вукчевић, председница Високог савета судства Ната Месаревић, Драгољуб Мићуновић и Борислав Стефановић из ДС-а, лидери СПО-а ВУк Драшковић, ДСС-а Војислав Коштуница, ЛДП-а Чедомир Јовановић, НП Маја Гојковић...

Из света привреде присутни су били измедју осталих и председник ПКС Милош Бугарин, привредници Миодраг Костић и Бранислав Грујић и бројни други гости из јавног живота Србије као и представници амбасада у Београду.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи