Читај ми!

ЛДП: Повући предлог ребаланса буџета

После негативне оцене Фискалног савета Влада мора да повуче предлог ребаланса буџета, сматра председник ЛДП-а Чедомир Јовановић. Уз овакав ребаланс земља ће бити доведена до дефицита од скоро две милијарде евра ове године, каже Јовановић.

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић оценио је да Влада Србије, после негативне оцене Фискалног савета, мора да повуче предлог ребаланса буџета.

"Изразито негативна оцена Фискалног савета и закључак да је предлог ребаланса супротан потребама Србије, обавезују Владу да одмах повуче тај предлог, као што је већ тражила ЛДП", наводи се у Јовановићевој изјави прослеђеној медијима.

Лидер ЛДП-а подсећа да је Фискални савет потврдио да нема никакве фискалне консолидације јер се дефицит повећава уместо да се смањује, упркос повећању пореза и још већем оптерећењу привреде и грађана.

"Процена Фискалног савета је да ће, уз овакав ребаланс, земља бити доведена до дефицита од готово две милијарде евра само у овој години, уз још горе прогнозе за следећу годину", навео је Јовановић.

Према његовим речима, буџет се не сме на силу наметати упркос ставу Фискалног савета, јер ће рачун за то, као и до сада, платити грађани и привреда, а не партије које су наумиле да земљу до краја године задуже до неподношљиве границе.

Јовановић је оценио да подизање стопе ПДВ-а и акцизе задовољавају искључиво коалиционе интересе и уцене.

"Уколико у владајућој коалицији не желе да прихвате аргументацију ЛДП-а, као опозиционе странке, онда су бар дужни да поштују обавезујуће мишљење независне државне институције која се стара о фискалној стабилности и одрживости економске политике", навео је Јовановић.

Лидер ЛДП-а је оценио да ако Влада буде игнорисала став Фискалног савета, тиме доказује да не поштује закон и да води економску политику која ће до краја разорити и минимум стабилности буџетског система, привреде и стандарда грађана.

"Тиме постојећа владајућа коалиција само наставља катастрофалну политику претходне Владе која је, игноришући крајем прошле године критике Фискалног савета, ЛДП и јавности, гурнула земљу у нова задуживања, неконтролисани дефицит и рецесију, терајући истовремено ММФ из Србије како би несметано могли да воде демагошку изборну кампању", навео је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи