Читај ми!

ЛДП "руши" ребаланс

Повећање ПДВ-а ће оптеретити привреду, повећати незапосленост и утицати на смањење животног стандарда, због чега ЛДП тражи ванредну седницу парламента на којој ће се размотрити мере економске политике, рекао Чедомир Јовановић.

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић најавио је покретање кампање у јавности која има за циљ спречавање усвајања ребаланса буџета и заказивање ванредне седнице републичког парламента о економској политици земље, а не искључује и уличне протесте.

Јовановић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије истакао да не постоји више ниједан разуман аргумент због којег би владајућој коалицији било омогућено да за 100 дана покаже резултате.

"Сматрам да је обавеза странака на власти да грађанима кажу истину које економске проблеме са којима се суочавамо описују као последицу погрешне политике која се водила годинама", рекао је Јовнаовић.

Јовановић је оценио и да је "50 дана рада нове владе ову земљу коштало 500 милиона евра, губитка кредитног рејтинга, а динар је један од најгорих валута у свету".

Лидер либерала је нагласио да је и у таквим околностима потребно инсистирати на другачијем курсу и да је први корак у дефинисању политике која се мора спроводити у Србији расправа у парламенту.

Јовановић је најавио да до краја седмице очекује договор са представницима послодаваца и синдиката, чиме ће се покренути организована акција за "рушење" ребаланса буџета.

На питање новинара са ким мисли да "обара" ребаланс, Јовановић је одговорио да верује да ће бити довољно посланика ДС, упркос "чудног односа ДС и владајуће коалиције". Јовановић је додао да је ЛДП спремна да о томе разговара и са ДСС.

"Потребно је укидање Динкићевог закона о фискалној децентрализацији, јер је тај закон извор корупције на нивоу локалне самоуправе и прави рупу у буџету од пола милијарде. Неопходно је спровести јасан концепт децентрализације, договорити се са ММФ и озбиљно спровести оне реформе које су предуслов даљим европским интеграцијама Србије", напоменуо је Јовановић.

Председник ЛДП-а сматра да се једино на тај начин може створити неопходна политичка и економска клима за решавање дубоких унутрашњих проблема и развој друштва.

"Економске реформе на којима инсистирамо су део широких политичких реформи у којима нема простора за Србију на Истоку и на Западу. Србији је место у ЕУ", закључио је лидер ЛДП.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи