Читај ми!

ДС, дан после

Могућност цепања Демократске странке готово искључена, сматрају поједини аналитичари. У јавности има и мишљења да одлука да се гласа делегатски, значи да ће Борис Тадић без обзира ко му буде противкандидат изгубити битку.

Дан после седнице ГО и демократе и јавност анализирају биланс осмочасовног заседања. Ново руководство - председника, потпредседнике, и регионалне представнике партија бира за два месеца, 10. новембра. Поставља се питање да ли је одлуком да се гласа делегатски, већ јасно да ће Борис Тадић без обзира ко му буде противкандидат изгубити битку или је о томе прерано говорити.

"Не пада снег да покрије брег, већ да свака зверка покаже траг. Многе су звекре покауале трагове", рекао је после седнице председник ДС-а Борис Тадић, не прецизирајући ко су звери, ни какви су трагови.

Међутим, Тадић је први пут рекао да га не изненађује што су потпредседници Драган Ђилас и Бојан Пајтић на другој страни, нити што је прегласан његов предлог да се на изборној седници гласа непосредно.

Милан Милошевић, новинар недељника Време, сматра да је јасно да одлука о делегатском гласању значи да превласт односе Ђилас, Пајтић.

Председништво странке наредних дана ће одредити критеријуме по којима ће се утврдити квоте, на основу којих ће касније одбори бирати делегате. Иако свестан могућности да би београдски и војвођански одбор, као два највећа, могли да донесу превагу другој страни, Борис Тадић поручује да није све готово.

"Избори су на крају тајни, људи са својим мишљењем дођу пред гласачку кутију и гласају", поручује Тадић.

После јучерашњег заседања готово је искључена могућност цепања странке, сматрају поједини аналитичари.

Поручују, међутим, да ће изборна скупштина бити озбиљан тест и за партију и за њен програм. Исто мисли и члан Главног одбора ДС-а Божидар Ђелић.

"Наш програм је прегазило време, старији је од 15 година, вереме је да се ДС профилише како би била озбиљна опозиција. Јасно је да је један кандидат Борис Тадић, а није тајна да ће други бити Драган Ђилас, а можда их буде и још", рекао је Ђелић.

"Ако се дуго буду бавили собом нема озбиљне опозиције", сматра новинар Времена Милан Милошевић.

На претходној изборној скупштини демократа једини кандидат за председника био је Борис Тадић. Како сада ствари стоје, на следећој за два месеца, биће их најмање два.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи