Читај ми!

ЛДП: Наставак неуспешне политике

Садашња Влада Србије наставља врло неуспешну политику претходне, а да нема ни назнака какви ће бити основни правци њене економске политике и какав ребаланс буџета ће предложити, рекао функционер ЛДП-а Бојан Ђурић.

Функционер Либерално демократске партије (ЛДП) Бојан Ђурић оценио је да садашња Влада Србије у свему наставља врло неуспешну политику претходне, а да нема ни назнака какви ће бити основни правци њене економске политике и какав ребаланс буџета ће предложити.

Ђурић је рекао да Влада за месец дана није приказала никакву идеју како да покрене реформе, чија слика би требало да буде закон о ребалансу буџета.

Посебан проблем је, указао је он, то што се расправа о томе какав ће бити ребаланс одвија без присуства јавности,  послодаваца, синдиката и опозиције, читавог друштва које ће бити губитник због резова и "стезања каиша", које ће уследити, и поред обећања Владе да до тога неће доћи.

Ђурић је подсетио да већ осам месеци држава нема прави буџет за ову годину, јер је усвојен само привремени, "чија основна сврха је била да сервисира предизборне и изборне потребе".

Он је као пример лоше политике Владе навео покушаје да се на "ад хок основи" решавају одређени проблеми, "углавном на популистички и неодржив начин" и илустровао то посетом министра финансија Млађана Динкића фабрици вагона "Гоша".

"Иза тога стоји чињеница да се новцем из буџета, којег нема, финансира ремонт вагона за Железнице Србије, које су иначе субвенционисано државно предузеће, и да се иста врста помоћи најављује за све друге фабрике вагона. Таква политика је апсолутно неодржива", рекао је он.

Ђурић је поручио да ЛДП има конкретне предлоге како би морао да изгледа ребаланс буџета, а то подразумева и спровођење системских мера потпуно другачијих од оних које предузима Влада, а у првом реду се то односи на "завођење реда" у јавним предузећима и смањење њихових губитака.

Мера је, према његовим речима, и радикално смањење субвенција јавним предузећима и државних гаранција за кредите које узимају, а зна се да не могу да их врате, као и потпуна забрана да се, иако монополисти, оглашавају у медијима и тако праве непотребне трошкове.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи